Marea Britanie:Premierul Boris Johnson îl acuză pe primarul Londrei, Sadiq Khan, că a falimentat sistemul de transport al capitalei

Marea Britanie:Premierul Boris Johnson îl acuză pe primarul Londrei, Sadiq Khan, că a falimentat sistemul de transport al capitalei

Premierul britanic Boris Johnson l-a acuzat miercuri pe primarul Londrei, Sadiq Khan, că a falimentat sistemul de transport al capitalei, după ce acesta a cerut un pachet de asistenţă de 5,7 miliarde de lire (7,4 miliarde dolari) pentru acest sistem, serios afectat de restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

"Actualul primar al Londrei a falimentat practic TfL (Transport for London) înainte de venirea coronavirusului", a afirmat în parlament actualul premier, fost primar al capitalei britanice din 2008 până în 2016.

Johnson (conservator) a mai susţinut între altele că în 2016 TfL a fost lăsat într-o stare de "sănătate robustă".

Khan (opoziţia laburistă) a cerut pachetul de asistenţă în condiţiile în care lockdown-ul impus pe fondul pandemiei a dus la scăderea dramatică a deplasărilor cu transportul public în Londra.

Guvernul lui Johnson negociază în prezent cu mai mulţi primari de oraşe britanice în legătură cu modul în care pot fi compensate pierderile afacerilor forţate să închidă în timpul restricţiilor şi cum pot fi ajutate serviciile publice să-şi continue activitatea.

Khan, care a îngheţat parţial tarifele călătoriilor cu TfL, a atenţionat mai devreme că propunerile guvernului - care cere în ce-l priveşte majorarea tarifelor şi o serie de alte măsuri ca extinderea aşa-ziselor zone de "congestionare" a traficului, unde şoferii trebuie să plătească o taxă pentru deplasarea în oraş - îi vor descuraja şi mai mult pe londonezi să călătorească, ceea ce va afecta şi mai mult revenirea la normalitate.

Populaţia Londrei a depăşit în 2015 recordul din 1939 de 8,6 milioane de locuitori, iar conform previziunilor de dinainte de pandemie urmează să treacă de 10 milioane în 2030.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova