Marea iubire a actorului Traian Stănescu. S-a stins la trei ani după soția sa: „Acum dansează în ceruri amândoi”

Marea iubire a actorului Traian Stănescu. S-a stins la trei ani după soția sa: „Acum dansează în ceruri amândoi”

Traian Stănescu nu a mai rezistat fără iubita lui soție, cu care a împărțit mai bine de 4 decenii de viață. Actrița Ilinca Tomoroveanu, nepoata marelui poet şi om politic Octavian Goga, a fost dragostea vieții lui. Actorul s-a stins din viață la 3 ani după soția sa, pe 12 aprilie 2022.

Actorul de teatru şi film Traian Stănescu s-a născut la 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, secţia Actorie, promoţia 1961, la clasa profesorului G.D. Loghin.

Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu, o iubire de peste 4 decenii FOTO Adevărul

După absolvire, a fost repartizat la Teatrul de Stat din Piatra Neamţ (1961-1964), însă după 3 ani s-a mutat în București.

Aici a început la Teatrul C.F.R. Giuleşti (1964-1965), apoi la Teatrul Mic (1967-1968). Din 1968 a desfăşurat o bogată activitate la Teatrul Naţional Bucureşti. Dintre rolurile jucate amintim: Luigi - "Sâmbătă, duminică, luni", "Maşinăria Cehov", "Crimă pentru pământ", "Amanţii însângeraţi", "Numele trandafirului", ''Strigoii", "Ondine", "Moştenirea", "Îmblânzirea scorpiei", "Danton", "Regele Lear", "Năpasta", "Nuntă însângerată".

În cinematografie, Traian Stănescu este cunoscut pentru rolurile din "Dragoste lungă de-o seară" (1964), "Castelanii" (1967), "De trei ori Bucureşti" (1967), "Surorile Boga" (1968), seria "Mărgelatu" (1980-1986), "Probleme personale" (1981), "Orgolii" (1982).

În spatele cortinei, Traian Stănescu și Ilinca Tomoroveanu deveneau cei mai calzi părinți şi bunici. În 1977, după o lungă prietenie, Ilinca Tomoroveanu s-a căsătorit cu actorul Traian Stănescu, iar rodul iubirii lor e fiul Mihai Stănescu. De câţiva ani, cei doi erau bunicii lui Victor Alexandru, cel mai răsfăţat membru al familiei.

Mai întâi au fost buni prieteni

linca Tomoroveanu a debutat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, acolo unde şi-a cunoscut şi marea dragoste, soţul ei: actorul Traian Stănescu. Între cei doi se pare că n-a fost dragoste la prima vedere, însă asta nu a însemnat că nu au avut o căsnicie fericită de peste 4 decenii. Inițial, timp de mai mulți ani, cei doi au fost buni prieteni, fiind chiar vecini de cartier. Amiciția s-a transformat însă într-o dragoste adevărată, în momentul în care și-au dat seama că împărtășesc aceleași valori. În acel moment s-au îndrăgostit aproape brusc și nu s-au mai despărțit timp de peste 4 decenii.

Acum dansează în ceruri amândoi... Zbor lin, TATA!", a scris Mihai Stănescu, pe Facebook, publicând şi o fotografie cu părinţii săi, anul trecut, la dispariția tatălui său.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”