„Marea ofensivă rusă se va încheia până în aprilie și nu va avea succes”

„Marea ofensivă rusă se va încheia până în aprilie și nu va avea succes”

Este posibil ca președintele rus Vladimir Putin să fi supraestimat din nou capacitățile proprii ale armatei ruse și, prin urmare, marea sa ofensivă din estul Ucrainei se va încheia prematur, în sezonul ploios de primăvară, și nu va fi eficientă, prezic analiștii Institutului pentru Studiul Războiului ( ISW ), citați de cotidianul ucrainean Pravda .

Andrii Cerniak, reprezentant al Serviciului de informații al apărării din Ucraina, a declarat într-un interviu acordat Kyiv Post că președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să captureze integral regiunile Donețk și Lugansk până în martie 2023. De asemenea, Cerniak a declarat că forțele ruse redesfășoară grupuri de asalt, unități, arme și echipamente militare suplimentare nespecificate în zone nespecificate din estul Ucrainei.

„Este posibil ca Putin să fi supraestimat din nou capacitățile proprii ale armatei ruse. ISW nu a observat nicio dovadă că forțele rusești au restabilit o putere de luptă suficientă pentru a învinge forțele ucrainene din estul Ucrainei și pentru a captura peste 11.300 de kilometri pătrați din regiunea neocupată Donețk (peste 42% din suprafața totală a regiunii Donețk) înainte de luna martie, așa cum ar fi ordonat Putin”, a subliniat ISW.

Potrivit evaluărilor preliminare ale ISW, o ofensivă rusă majoră înainte de aprilie 2023 ar atinge punctul culminant probabil prematur în timpul sezonului ploilor de primăvară din aprilie înainte de a obține efecte semnificative din punct de vedere operațional.

„Punctul culminant al forțelor ruse ar putea genera apoi condiții favorabile pentru ca forțele ucrainene să le exploateze în propria lor contraofensivă de la sfârșitul primăverii sau vara anului 2023, după ce vor încorpora livrările de tancuri occidentale”, se mai
arată într-un raport al ISW.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”