Margot Wallstrom mărturisește 'experiența' unei hărțuiri sexuale 'la cel mai înalt nivel politic'

Margot Wallstrom mărturisește 'experiența' unei hărțuiri sexuale 'la cel mai înalt nivel politic'

Șefa diplomației suedeze, Margot Wallstrom, a dezvăluit miercuri că a 'trăit experiența' unui incident de hărțuire sexuală 'la cel mai înalt nivel politic', ea alăturându-se pe pagina de Facebook campaniei cu hashtag-ul #metoo, care încurajează femeile să depună mărturie despre astfel de cazuri, transmite AFP.

Fără a confirma un incident survenit în timpul unei reuniuni cu lideri europeni și relatat de un jurnalist într-o carte de memorii, Margot Wallstrom afirmă că a fost victimă a hărțuirii sexuale chiar în exercițiul funcției sale.

'Pot confirma ca așa ceva există la cel mai înalt nivel politic și că am trăit eu însămi o astfel de experiență', a scris Margot Wallstrom pe Facebook , precizând totuși că nu vrea să vorbească 'într-un mod prea personal'.

Margot Wallstrom a povestit în 2014, într-o carte de amintiri a jurnalistului suedez Jan Scherman, că, la unul dineurile la care a participat în compania unor lideri europeni, unul dintre vecinii săi de la masă a pipăit-o în mod intenționat.

'Deodată, am simțit o mână pe coapsa mea. Vecinul meu de masă începuse să mă pipăie. Era cu totul ireal', a relatat ea atunci.

Margot Wallstrom și-a mai amintit că i-a relatat întâmplarea președintelui de atunci al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, care 'a considerat că era cu totul inacceptabil'. 'Nu știu dacă a vorbit despre asta cu persoana cu care eram la masă. Eram șocată de ce se întâmplase', a adăugat ea.

Margot Wallstrom este responsabilă, în guvernul social-democrat al premierului Stefan Lofven, în special cu orchestrarea 'diplomației feministe' a țării scandinave, care vizează să țină cont de apărarea drepturilor și libertăților femeilor în relațiile Suediei cu cancelariile străine.

În numele acestui principiu, Margot Wallstrom a calificat Arabia Saudită drept o 'dictatură' care încalcă drepturile femeilor și reprimă bloggeri, afirmații care au declanșat represalii diplomatice din partea Riadului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei