Maria Sarapova nu putea să nu știe că Meldonium este interzis

Maria Șarapova a fost controlată la un produs interzis, Meldonium, la ultimul Open de tenis al Australiei, iar linia de apărare a Rusiei constă în afirmația că jucătoarea nu era la curent că această substanță a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016, ea având o prescripție medicală din 2006, scrie L'Equipe, precizând că Șarapova se declară singura responsabilă pentru această eroare.

Doar că The Telegraph dezvăluie că Agenția mondială antidoping (AMA) nu s-a mulțumit doar să publice o nouă listă de produse interzise din 1 ianuarie, ci a și prevenit sportivii de mai multe ori între 3 și 29 decembrie. Și, tocmai de aceea, nu este credibilă afirmația Mariei Șarapova că nu a avut această informație.

Dick Pound, președintele comisiei independente a AMA, a confirmat: ''Toate jucătoarele de tenis au fost prevenite. Iar ea trebuia să aibă un staff medical a cărui meserie era să controleze asta'' și să o informeze.

Și, dincolo de această informație transmisă tuturor actorilor din circuitele WTA și ATP, îndoiala persistă în privința utilizării timp de 10 ani a unui medicament al cărui creator a afirmat, chiar el, că această cură nu trebuie să depășească patru sau șase ani. Întrebări se pun și asupra faptului că Șarapova a utilizat atât de mult timp un medicament interzis la vânzare în SUA, unde ea își are reședința de mai mulți ani.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan