Maria Sarapova nu putea să nu știe că Meldonium este interzis

Maria Sarapova nu putea să nu știe că Meldonium este interzis

Maria Șarapova a fost controlată la un produs interzis, Meldonium, la ultimul Open de tenis al Australiei, iar linia de apărare a Rusiei constă în afirmația că jucătoarea nu era la curent că această substanță a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016, ea având o prescripție medicală din 2006, scrie L'Equipe, precizând că Șarapova se declară singura responsabilă pentru această eroare.

Doar că The Telegraph dezvăluie că Agenția mondială antidoping (AMA) nu s-a mulțumit doar să publice o nouă listă de produse interzise din 1 ianuarie, ci a și prevenit sportivii de mai multe ori între 3 și 29 decembrie. Și, tocmai de aceea, nu este credibilă afirmația Mariei Șarapova că nu a avut această informație.

Dick Pound, președintele comisiei independente a AMA, a confirmat: ''Toate jucătoarele de tenis au fost prevenite. Iar ea trebuia să aibă un staff medical a cărui meserie era să controleze asta'' și să o informeze.

Și, dincolo de această informație transmisă tuturor actorilor din circuitele WTA și ATP, îndoiala persistă în privința utilizării timp de 10 ani a unui medicament al cărui creator a afirmat, chiar el, că această cură nu trebuie să depășească patru sau șase ani. Întrebări se pun și asupra faptului că Șarapova a utilizat atât de mult timp un medicament interzis la vânzare în SUA, unde ea își are reședința de mai mulți ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”