Marian Muhuleț, despre deschiderea secțiilor de votare din Capitală: La BEC nu există informații că ar exista probleme

Marian Muhuleț, despre deschiderea secțiilor de votare din Capitală: La BEC nu există informații că ar exista probleme

Secțiile de votare din Capitală au fost deschise duminică dimineață, nefiind înregistrate incidente, potrivit Biroului Electoral Central (BEC).

"La BEC nu există informații că ar exista probleme în secțiile de votare din municipiul București", a declarat, duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

Peste 18 milioane de cetățeni români sunt așteptați, duminică, la urne pentru a-și desemna reprezentanții în Parlament.

Votarea a început la ora 7,00 și are loc până la ora 21,00. La ora 21,00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea secției. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să își exercite dreptul de vot.

Alegătorii pot să voteze numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința.

În cazul în care alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.

Pentru alegerile parlamentare sunt câte două buletine de vot, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat.

Pentru organizarea alegerilor s-au constituit circumscripții electorale la nivelul celor 41 de județe, o circumscripție în municipiul București și una pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării. Numărul total al circumscripțiilor electorale este de 43.

Românii din diaspora sunt așteptați la urne duminică în cele 417 secții de votare organizate în străinătate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...