Marian Munteanu, CANDIDATUL PNL pentru București!

Marian Munteanu, CANDIDATUL PNL pentru București!

Marian Munteanu, "un simbol politic" si "reprezentantul societatii civile", este propus de liderii PNL pentru a candida la Primaria Bucuresti, a anuntat marti Alina Gorghiu. Propunerea va fi inaintata Biroului Politic National al liberalilor, care se intruneste la ora 18.00. La sedinta este invitat si Munteanu, potrivit lui Gorghiu, care se va prezenta celor care vor da votul final. Gorghiu a declarat ca Munteanu va deveni membru al PNL pentru a putea candida.

"Mie mi se pare ca am facut alegerea perfecta", a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a precizat ca Marian Munteanu "porneste de la un nivel de notorietate si credibilitate foarte ridicat".

"Am ales sa optam pentru un reprezentant al societatii civile care va fi sprijinit de PNL. Avem nevoie de improspatare, de batut palma cu societatea civila, de un parteneriat real cu ONG-urile din Romania", a argumentat copresedintele liberalilor.

Alina Gorghiu a mentionat ca nu a discutat nici ea si nici Vasile Blaga cu Nicusor Dan, care "nu a fost nici macar o secunda propunerea PNL".

"Nu am auzit vreodata sa planeze asupra domniei sale vreun nor ca ar fi sponsorizat, de unde are bani, nu avem probleme de genul acesta", a declarat si Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, propunerea Marian Munteanu i-a apartinut lui Catalin Predoiu.

Munteanu confirmase pentru Digi 24 ca a avut discutii cu PNL.

In ceea ce priveste discutiile cu presedintele Klaus Iohannis, Gorghiu a declarat ca acesta nu a luat parte la decizie, "au existat consultari" si ca il vor informa pe seful statului dupa votul din Biroul politic national.

Trecutul lui Marian Munteanu

Marian Munteanu (53 de ani) a participat la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile.

A fost liderul cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze.

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu