Marina Tauber, deputata partidului prorus Șor, a rămas din nou fără imunitate parlamentară

Marina Tauber, deputata partidului prorus Șor, a rămas din nou fără imunitate parlamentară

Marina Tauber a rămas iarăși fără imunitate parlamentară, fiindu-i ridicată pentru trei infracțiuni, de către Legislativ, la solicitarea șefului interimar al Procuraturii Generale. Tauber a lipsit de la ședința Legislativului, fiind în arest la domiciliu.

Parlamentul i-a ridicat din nou imunitatea parlamentară Marinei Tauber. FOTO: Arhivă

Șeful interimar al Procuraturii Generale (PG), Ion Munteanu, a solicitat pe rând de la tribuna Legislativului ridicarea imunității parlamentare a deputatei Marina Tauber, în vederea reținerii, arestării și trimiterii pe masa judecătorilor a unei cauze penale inițiată pentru finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR” în care aceasta este învinuită de:

1 Acceptare cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat în perioada campaniei electorale în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți din noiembrie 2021;

2 Pentru acceptare cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat, inclusiv în perioada 13.07.2022- 01.05.2023;

3 Falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniilor electorale în perioada alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți din 21 noiembrie 2021;

În cele din urmă, 59 de aleși și-au dat votul pentru două solicitări ale PG și cea de-a treia a fost susținută de 60 de parlamentari.

,,Este un act politic”

Solicitat pentru un punct de vedere, Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber, a declarat că ,,este un act politic. Nu pot comenta acte politice”. Cu o zi mai devreme, învinuita a reacționat la anunțul procurorilor privind ridicarea imunității parlamentare, menționând că ,,nu mă face decât mai puternică în lupta cu uzurpatorii”.

În prezent, vicepreședinta partidului prorus Șor, care organizează protestele antiguvernamentale din țara vecină, este în arest la domiciliu, măsura preventivă fiind prelungită în data de 18 mai de Judecătoria Chișinău.

Deputata, care figurează în mai multe cauze penale, pledează nevinovat.

Rămasă de mai multe ori fără imunitate parlamentară

Nu este prima dată când Legislativul de la Chișinău îi ridică imunitatea parlamentară Marinei Tauber. Două acțiuni de acest gen au avut loc în iulie și, respectiv, în mai 2022, iar alta a fost înregistrată în toamna anului 2019.

Între timp, aceasta este activă în politică și a participat la manifestațiile organizate sub pretextul situației interne. Mai mult, ar fi purtat discuții în lunile noiembrie 2022-ianuarie 2023 privind organizarea protestelor antiguvernamentale și plata participanților, folosind telefoane speciale, în timp ce era în arest la domiciliu.

Liderii de la Chișinău au atenționat în repetate rânduri că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza Republica Moldova, informație negată de Ilan Șor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...