Mark Zuckerberg consideră guvernul SUA vinovat de amestecul străin în alegerile de după 2016

Mark Zuckerberg consideră guvernul SUA vinovat de amestecul străin în alegerile de după 2016

Fondatorul şi managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apreciat miercuri că reacţia slabă a guvernului american la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, din 2016, a inspirat şi alte state să acţioneze pentru influenţarea rezultatelor unor scrutinuri, transmite DPA.

"Ca firmă privată, noi nu dispunem de instrumentele pentru a opri guvernul Rusiei. Ne putem apăra cât mai bine, dar guvernul nostru este cel care are instrumentele pentru a face presiuni asupra Rusiei, nu noi", a spus Zuckerberg la Festivalul Ideilor de la Aspen, în statul Colorado.

"După 2016, când guvernul nu a luat niciun fel de contramăsuri, s-a trimis lumii semnalul că la noi e deschis", a arătat şeful Facebook, adăugând că reţeaua sa a observat ulterior o creştere a activităţii Iranului şi a altor ţări.

"Am intensificat masiv latura securităţii", a susţinut Zuckerberg, însă "nu putem face mare lucru singuri pentru a modifica motivaţiile statelor naţionale de a acţiona". El a afirmat că Facebook a luat măsuri pentru a împiedica amestecul actorilor statali în alegeri din întreaga lume, dar deciziile privind natura acceptabilă a campaniilor nu trebuie să fie luate de o companie privată.

Reţeaua Facebook a fost criticată pentru că a permis unor troli susţinuţi de Rusia să difuzeze reclame cu scopul de a influenţa alegerile din SUA din 2016, precum şi pentru scandalul colectării de date de către Cambridge Analytica. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…