Marocul interzice fabricarea și vânzarea burqa (presă)

Marocul interzice fabricarea și vânzarea burqa (presă)

Autoritățile marocane au interzis fabricarea și vânzarea burqa, vălul integral musulman care acoperă în întregime capul și corpul, informează presa marocană, relatează marți AFP.

Ministerul de Interne le-a dat ordin agenților săi însărcinați cu comerțul în orașe să nu mai permită fabricarea și comercializarea vălurilor burqa începând din această săptămână, a anunțat presa locală.

Niciun anunț oficial sau comunicat public asupra acestui subiect nu a fost făcut însă de minister.

În unele cartiere comerciale din Casablanca, capitala economică a țării, agenți ai Ministerului de Interne au lansat luni "campanii de sensibilizare pe lângă comercianți pentru a-i informa în legătură cu această nouă decizie", notează site-ul Media 24.

"Am luat măsura de a interzice complet importul, fabricarea și comercializarea acestui articol de îmbrăcăminte în toate orașele și localitățile din regat", a declarat pentru site-ul Le360 un "oficial de rang înalt din Ministerul de Interne".

Această decizie a fost luată din motive de securitate după ce "răufăcători au utilizat în numeroase rânduri acest articol de îmbrăcăminte pentru a comite infracțiuni", scrie presa din Maroc.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!

2 Româncă prinsă când făcea sex în mașină, în miezul zilei

3 „Mamă, aici toată lumea vrea să se culce cu mine!” / Moarte misterioasă la o bază militară americană

4 Radu Crăciun / Uitați de criză. Alta va fi marea provocare

5 Fosta iubită, mesaj pentru Dragnea?