Marș organizat în Capitală de Platforma Unionistă Acțiunea 2012; se cere asumarea unirii României cu Republica Moldova

Marș organizat în Capitală de Platforma Unionistă Acțiunea 2012; se cere asumarea unirii României cu Republica Moldova

Mai multe sute de persoane participă, sâmbătă, la marșul intitulat "Luptă pentru Basarabia", prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

"Solicităm premierului și președinților partidelor care se vor înscrie în cursa electorală să-și asume reunirea națională printr-o declarație a Legislativului, în sesiunea viitoare, și asumarea proiectului reunificării ca proiect de țară, cu toți pașii care decurg prin aceasta: interconectare energetică, unificare monetară, spațiu mediatic comun", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care a organizat marșul "Luptă pentru Basarabia".

Potrivit acestuia, marșul este unul autorizat și se desfășoară pe traseul: Hanul lui Manuc-Brătianu-Magheru-Lascăr Catargiu-Piața Victoriei și înapoi la Universitate.

"Vrem să transmitem un mesaj clar: Că nu mai avem răbdare! Premierul și partidele politice văd chestiunea reunificării într-un timp de generații viitoare. Noi vrem ca generația noastră să facă unire. Este ultima șansă pentru frații noștri români de peste Prut", a mai spus George Simion.

El a menționat că manifestanții nu vor pleca din stradă până nu vor purta dialoguri cu premierul Dacian Cioloș și reprezentanții partidelor. "Nu plecăm din stradă până nu purtăm dialoguri cu aceste partide și cu premierul României. O să le transmitem că o să rămânem în stradă până când doleanțele noastre vor fi auzite și până vor dialoga cu noi", a afirmat Simion.

Organizatorii marșului au anunțat, într-un comunicat de presă, că vor rămâne în stradă până când factorii decizionali de la București își vor asuma unirea ca proiect de țară și vor purta consultări în acest sens cu reprezentanții unioniștilor.

"Măsurile imediate pentru unire vizează adoptarea de către Parlamentul României a unei Declarații pentru Unire, înființarea Ministerului Reunificării și semnarea unui Pact de tip Snagov pe subiectul reîntregirii naționale. Declarația pentru unire în Parlament va reprezenta oferta politică a României pentru Republica Moldova", se arată în comunicatul citat.

Termenul limită pentru ca partidele politice și premierul să dialogheze cu protestatarii a fost stabilit pentru ziua de duminică, mai relevă sursa citată.

Potrivit Jandarmeriei Române, acțiunea este autorizată astfel: de la ora 14,00 la 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Romană-Piața Victoriei, iar de la ora 17,30 la 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

AGERPRES/(A, AS — autor: Iulia Carciog, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...