Martha, o femelă de mastiff napoletan, desemnată cel mai urât câine din lume în 2017

Martha, o femelă de mastiff napoletan, desemnată cel mai urât câine din lume în 2017

Martha, o femelă din rasa mastiff napoletan, ce are o greutate de 56 de kilograme, a fost desemnată vineri seară cel mai urât câine din lume, la cea de-a 29-a ediție anuală a unui concurs chinologic insolit, informează usatoday.com.

Martha era deja unul dintre marii favoriți ai publicului prezent la World's Ugliest Dog Contest 2017, o competiție organizată în nordul statului american California, întrucât se "prăbușea" adeseori, zgomotos, pe scenă, în momentele în care ar fi trebuit să impresioneze juriul cu alura ei impunătoare, spre amuzamentul spectatorilor.

A fost salvată atunci când era aproape oarbă, dar, după mai multe operații, Martha poate din nou să vadă, a dezvăluit antrenoarea ei, Shirley Zindler.

Martha a câștigat un cec în valoare de 1.500 de dolari, un trofeu strălucitor și o călătorie la New York, unde va avea mai multe apariții pentru mass-media din Statele Unite.

Ea a învins în finala concursului alți 13 câini. Cei mai mulți dintre finaliști au fost animale bătrâne și de talie mică.

Moe, un mascul de 16 ani ce provine din încrucișarea dintre un grifon de Bruxelles și un mops, care era cel mai vârstnic animal din concurs, s-a clasat pe locul al doilea. Moe și-a pierdut vederea și auzul, dar are în continuare un simț al mirosului foarte puternic, ce i-a permis să se bucure de toate mirosurile prezente la Sonoma-Marin Fair, spațiul unde a avut loc competiția, și să savureze plăcinte nord-americane și alte bunătăți culinare ce au fost preparate cu această ocazie.

Chase, un mascul de 14 ani, ai cărui părinți au fost un câine din rasa chinezesc cu creastă și un câine din rasa Harke, s-a clasat pe locul al treilea.

Mulți dintre competitori au fost adoptați. Monkey, un grifon de Bruxelles în vârstă de șase ani, și Icky, un câine de opt ani dintr-o rasă neidentificată, au fost salvați din locuințele unor persoane care sufereau de sindromul colecționării compulsive de obiecte.

Finaliștii — unii suferind de boli de piele, alți având limba care le atârna în permanență din cauza unor afecțiuni neuromotorii — păreau că s-au obișnuit să li se spună că sunt "urâți". Însă pentru stăpânii lor, prima întâlnire cu ei a fost "dragoste la prima vedere".

Concurenții au fost departajați în funcție de prima impresie pe care au lăsat-o membrilor juriului, atribute fizice neobișnuite, personalitate și reacțiile pe care le-au stârnit în rândul publicului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa