Martin Schulz: UE și SUA nu sunt pregătite pentru un președinte ca Donald Trump

Martin Schulz: UE și SUA nu sunt pregătite pentru un președinte ca Donald Trump

Uniunea Europeană și Statele Unite 'nu sunt pregătite' pentru accederea miliardarului american Donald Trump la Casa Albă, a declarat sâmbătă președintele Parlamentului European, Martin Schulz, relatează AFP. "Europa și SUA nu sunt pregătite pentru un astfel de președinte care, în opinia mea, nu are nicio experiență internațională", a declarat el la postul francez de știri I-Télé.

"Trump aparține acelui gen de oameni pe care îi știm și aici în Europa, care au pentru orice lucru un țap ispășitor, însă nici o soluție concretă", a spus el, făcând o paralelă cu ascensiunea 'populismului sălbatic' în Uniunea Europeană.

"Dacă ar ajunge în mâinile sale", puterile — politice și militare — de care dispune un președinte al SUA i-ar oferi "adevărate posibilități pentru decizii extrem de periculoase", a adăugat Martin Schulz.

"Sincer, eu prefer un alt candidat", a încheiat liderul social-democrat german, afișându-și, deloc suprinzător, sprijinul pentru Hillary Clinton, favorită în alegerile primare democrate.

Donald Trump conduce în alegerile primare pentru învestitura republicană la scrutinul prezidențial din noiembrie din SUA, spre nemulțumirea establishment-ului partidului, critic la adresa retoricii sale incendiare.

Vineri, la Chicago au avut loc violențe între susținătorii și opozanți săi, înaintea desfășurării unui miting de campanie pe care miliardarul l-a anulat până la urmă în ultimul moment.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...