Mărturia jurnalistei care susține că a fost violată de Trump. „Nu vă poate spune data, luna, anotimpul, anul”

Mărturia jurnalistei care susține că a fost violată de Trump. „Nu vă poate spune data, luna, anotimpul, anul”

Jurnalista E. Jean Carroll, care susține că a fost vioată de fostul președinte Donald Trump, a făcut mărturii cutremurătoare în instanță. Ea spune că evenimentul a avut un impact major asupra vieții sale și că, de atunci, nu a mai putut avea o relație romantică normală. De partea cealaltă, avocatului lui Trump cazul i se pare putred, din moment ce femeia spune că nu își amintește când a fost agresată.

Jurnalista E. Jean Carroll a depus mărturie împotriva lui Trump FOTO Twitter

Mărturia jurnalistei care susține că a fost violată de Trump

Trump m-a violat”, a mărturisit E. Jean Carroll, într-un proces în care îl acuză pe fostul președinte republican de defăimare . Jurnalista a susținut că Trump a defăimat-o prin faptul că i-a negat afirmația de viol.

Avocatul femeii, Michael Ferrara a arătat juriului răspunsurile lui Trump, la publicarea relatării lui Carroll din 2019, care includea expresia „ea nu este genul meu”.

Carroll a mărturisit că a interpretat fraza ca însemnând că era „prea urâtă pentru a o viola”.

M-am gândit că va spune că a fost consens. A spus că nu s-a întâmplat. El a fost acolo. El știe că s-a întâmplat”, a spus Carroll, în fața instanței de judecată.

Jurnalista susține inclusiv că a primit numeroase scrisori de la oameni care îi spuneau că nimeni din lume nu s-ar atinge de ea, din cauza urâțeniei sale enorme.

Carroll a spus juriului că l-a întâlnit, pentru prima dată, pe Trump în 1987, dar s-a străduit să identifice anul în care pretinde că acesta a atacat-o.

Această întrebare, când, a fost ceva ce am încercat în mod constant să stabilesc”, a spus ea.

La început a spus că a crezut că momentul a avut loc în 1994 sau 1995. Și-a amintit, apoi, că prietena ei, Lisa Birnbach, a publicat un articol despre Trump pentru revista New York, în februarie 1996.

Lisa nu s-ar fi dus niciodată la Mar-a-Lago... dacă ar fi știut ce mi-a făcut Donald Trump”, a spus Carroll, dând de înțeles că presupusul atac a avut loc în 1996.

Avocatul Michael Ferrara a întrebat-o pe clienta sa, în fața judecătorilor, dacă i-a fost frică de Donald Trump.

Aproape că eram prea speriat să mă gândesc dacă îmi era frică sau nu. Tot ce conta în viața mea, la acel moment,, era să ies din acea cameră. (...) Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat. Când am scris despre asta, a spus că nu s-a întâmplat. Mi-a mințit și mi-a spulberat reputația. Sunt aici în încercarea de a-mi recupera viața.”, a spus Carroll, la începutul mărturiei sale.

Carroll a spus juriului că nu a avut nicio relație romantică de când ar fi fost agresată de Donald Trump . De asemenea, ea a mărturisit, John Johnson, cel de-al doilea ei soț, ar fi sugrumat-o de trei ori. Violența nu a fost sexuală, însă femeia nu a sunat la poliție și nu l-a dat în judecată.

În declarația sa de deschidere, cealaltă avocată a jurnalistei, Shawn Crowley, a sugerat că lipsa de specificitate nu contează.

Deși doamna Carroll nu își amintește exact când s-a întâmplat asta, ea își amintește aproape fiecare detaliu din ceea ce s-a întâmplat, iar mărturia ei va fi suficientă pentru ca Donald Trump să fie tras la răspundere, în acest caz”, a spus avoacata.

Contraargumentul avocatului lui Donald Trump

De partea cealaltă, apărarea a punctat faptul că aceste detalii sunt esențiale.

Nu vă poate spune data la care pretinde că a fost violată. Nu vă poate spune luna în care pretinde că a fost violată. Nu vă poate spune anotimpul. Nici măcar nu vă poate spune anul în care pretinde că a fost violată de Donald Trump”, a declarat avocatul apărării Joe Tacopina, în declarația sa de deschidere.

Miercuri, juriul l-a audiat ți pe fostul director general de la magazinul de femei Bergdorf Goodman, locul în care E. Jean Carroll susține că a fost agresată, într-o cabină de probă.

Cheryl Beal a lucrat pentru magazinul universal la mijlocul anilor 1990. Femeia a mărturisit că, etajul șase, nu a fost unul dintre cele mai aglomerate și că, este foarte probabil să nu fi existat alți oameni prin preajmă.

Trump, așteptat să depună mărturie

Rămâne neclar dacă Trump va depune sau nu mărturie, dar este de așteptat să o facă, în orice moment. Judecătorul a cerut să știe, săptămâna aceasta dacă Trump va apărea în instanță.

Procesul este de așteptat să dureze aproximativ cinci zile. Juriul, format din nouă membri: șase bărbați și trei femei, cântărește acum pretențiile lui Carroll pentru acuzațiile de defăimare și agresiune și urmează să decidă potențialele daune bănești.

Trump a postat, miercuri, pe platforma Truth Social, faptul că echipa juridică a lui Carroll este „finanțată de un mare donator politic despre care au spus că nu există, doar pentru a fi prinși mințind despre asta”.

Carroll a spus că a votat pentru Barack Obama, Hillary Clinton și Joe Biden la alegerile prezidențiale, dar a negat că afinitățile sale politice ar avea vreo legătură cu procesul în care este implicată.

Procesul jurnalistei, de săptămâna aceasta, este al doilea împotriva lui Trump, legat de acuzația de viol. Între timp, fostul președinte se confruntă cu numeroase provocări, legale de atacul din 6 ianuarie la Capitoliu.

Jean Carroll l-a dat în judecată, anterior, pe Trump în 2019, după ce președintele de atunci i-a negat afirmația de viol, despre care a spus că este o totală minciună.

„Voi spune cu mare respect: În primul rând, ea nu este genul meu. În al doilea rând, nu s-a întâmplat niciodată. Nu s-a întâmplat niciodată, bine?”, a fost răspunsul lui Donald Trump, acuzat acum de defăimare.

Rămâne întrebarea dacă la momentul în care a făcut respectivele remarci Trump a vorbit în calitatea sa oficială, de președinte al statului.

În cazul în care se determină faptul că Trump a acționat ca angajat guvernamental, cazul ar dispărea, deoarece Guvernul nu poate fi dat în judecată pentru defăimare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...