Mărturia teribilă a unei ucrainence ținute captivă de ruși : „M-au forțat să-mi sap propriul mormânt”

Mărturia teribilă a unei ucrainence ținute captivă de ruși : „M-au forțat să-mi sap propriul mormânt”

O femeie din Ucraina a povestit parlamentarilor americani experiența sa chinuitoare trăită sub ocupația rușilor. În timpul unei audieri de miercuri, ea a descris că a fost torturată și abuzată de trupele Moscovei. Femeia a mărturisit că a suferit bătăi, dar și că a fost pusă să-și sape mormântul.

Soldați ruși FOTO Shutterstock

Femeia din Ucraina a depus miercuri o mărturie îngrozitoare despre experiența ei de a fi ținută captivă de soldații ruși. Ea a povestit scene de tortură, abuz fizic și execuții simulate, relatează businessinsider.com

Femeia în vârstă de 57 de ani a vorbit prin intermediul unui traducător la Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei în timpul unei audieri privind crimele de război și atrocitățile pe care soldații ruși sunt acuzați că le-au comis în Ucraina. Ea a spus că a trăit sub ocupația rusă timp de aproape un an și că uneori a fost lipsită de comunicare, hrană și electricitate.

Armata Rusiei „abuzează” de ucraineni doar din cauza naționalității lor, a spus ea. Soldații săi au vânat foști oficiali guvernamentali, lideri de opinie și oameni de afaceri – „persecutând” pe cei care simpatizau cu guvernul Kievului. „Ei răpesc oameni, îi țin închiși și îi torturează”, a spus ea.

Cinci zile în camera de tortură

Femeia, care și-a dat doar prenumele și s-a descris ca fiind o contabilă care a început o mică afacere, a spus că a fost vizată de ruși în ianuarie 2023. Într-o zi, soldații au intrat neinvitați în casa ei și au început să caute arme, deși ea nu avea. Așa că au luat un steag ucrainean, o hartă a țării și obiecte care comemorau cel de-al Doilea Război Mondial care prezentau culorile albastru și galben ale Ucrainei.

Apoi m-au dus în camera de tortură și m-au ținut acolo timp de cinci zile”, a spus ea, descriindu-și captivitatea drept „teribilă”. Ea le-a spus parlamentarilor că a fost bătută, forțată să se dezbrace, tăiată cu cuțite și că amenințată că va fi violată și ucisă de soldații ruși. La un moment dat, ea a spus că a fost dusă pe un câmp și bătută din nou.

Îmi puneau o armă lângă cap și trăgeau de parcă m-ar executa”, a explicat femeia. „De asemenea, m-au forțat să-mi sap propriul mormânt”. Soldații ruș i au mai fost acuzați de acest lucru, uneori forțând oameni din orașele ocupate să sape gropi comune în schimbul hranei și apei.

Experiența ei chinuitoare nu a fost izolată. Ea a spus că a fost martoră și alte chinuri pe care le-au suportat oamenii. Li s-au pus peste cap pungi de plastic și nu era sigură dacă mai erau în viață. În cele din urmă a fost eliberată și a reușit să evadeze din țară cu ajutorul prietenilor.

Nu este clar unde, exact, femeia fost ținută captivă femeia de către soldații ruși. Forțele Moscovei au ocupat parțial câteva regiuni din estul și sudul Ucrainei de luni de zile.

Forțele ruse, acuzate de crime de război

Forțele ruse au fost acuzate că au comis crime de război, încălcări ale drepturilor omului și alte atrocități împotriva civililor ucraineni încă din primele zile ale invaziei lor, din februarie 2022.

Anchetatorii internaționali și grupurile pentru drepturile omului au publicat dovezi ale torturii și abuzurilor pe scară largă , iar autoritățile locale, jurnaliștii și civilii au documentat scene oribile de crime în masă și atacuri fără discriminare .

Curtea Penală Internațională a emis luna trecută un mandat de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin, susținând că acesta este responsabil pentru crime de război care implică deportarea ilegală a copiilor din Ucraina în Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”