Mărturii din infernul cutremurelor din Turcia: „Am crezut că este Apocalipsa“

Mărturii din infernul cutremurelor din Turcia: „Am crezut că este Apocalipsa“

Risc Seismic

„Am crezut că este apocalipsa'', a mărturisit Melisa Salman, de 23 de ani, jurnalistă locală în Kahramanmaras, provincia în care se află epicentrul celor două puternice cutremure care au lovit luni sud-estul Turciei.

Aceasta a spus că nu a văzut niciodată cutremure atât de puternice, relatează AFP.

Este o regiune seismică, deci avem obişnuinţa cutremurelor. Dar nu am trăit niciodată aşa ceva. Am crezut că este Apocalipsa", a declarat ea pentru AFP, încă sub şoc, despre primul seism cu magnitudinea 7,8 care a lovit ţara la ora 04.17 locală (01.17 GMT).

Tânăra nu şi-a părăsit apartamentul înainte de a-şi găsi pisica, înspăimântată, care fugise să se ascundă.

„Suntem afară de la ora 4.30 în această dimineaţă. Plouă cu găleata, dar nimeni nu îndrăzneşte să se întoarcă în casă de teama noilor cutremure", a spus ea.

„Mi-e atât de frică acum“

Cei care au îndrăznit în cursul dimineţii să se întoarcă în locuinţele lor în aparenţă intacte au fost nevoiţi să evacueze din nou când un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs la ora 10.24 GMT, potrivit Agerpres.

Tulin Akkaya, în vârstă de 30 de ani, locuieşte la Diyarbakir, tot în sud-estul Turciei, la ultimul etaj al unui imobil. „Am ieşit în panică. A fost aproape la fel ca în această dimineaţă. Mi-e atât de frică acum, nu pot să mă mai întorc în apartament, nu ştiu ce se va întâmpla", a declarat ea pentru AFP.

O fetiţă de şase ani a fost salvată din dărâmături

Autorităţile au înregistrat peste 50 de replici înainte un al doilea seism puternic.

Deşi mişcările seismice nu au încetat, salvatorii, adesea ajutaţi de locuitori, continuă să caute victime și supraveițuitori.

O fetiţă de şase ani a putut fi salvată în oraşul Kahramanmaras, capitala provinciei cu acelaşi nume, după mai multe ore de muncă a salvatorilor ajutaţi de tatăl ei, în mâneci scurte în timp ce ningea.

Trei copii au fost salvaţi în total din dărâmături din acest imobil în întregime în ruine din Kahramanmaras.

Şi alţi oameni aşteaptă însă să fie salvaţi. „Am putut să salvez trei persoane în viaţă. Dar am ridicat şi două cadavre. Nu pot să merg acasă. Rămân în caz că vor avea nevoie de mine", susţine Halis Aktemur, muncitor de 35 de ani care a venit să-şi ofere ajutorul salvatorilor ce lucrează în ruinele unui imobil din Diyarbakir.

Sălile de sport şi sălile de nunţi care nu au fost afectate de seisme îi vor găzdui pe cei care nu se pot întoarce în locuinţele lor la Diyarbakir.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk