Mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase, ajutoare de neprețuit în casă

Mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase, ajutoare de neprețuit în casă

Cu toții cunoaștem importanța mașinii de spălat rufe sau dacă nu o cunoaștem, o conștientizăm atunci când se strică. Lumea modernă, în continuă mișcare, a găsit soluții pentru toate treburile casnice. De la robotul aspirator la robotul de bucătărie, sau slow cooker, oamenii și-au eficientizat timpul și au creat electrocasnice smart, de un real ajutor în orice casă. 

Mașina de spălat  

Care este cea mai bună mașină de spălat rufe? Sau care este topul celor mai bune mașini de spălat rufe? 

Există numeroși factori de care trebuie să ții cont atunci când cauți o mașină de spălat rufe, având în vedere varietatea de modele, stiluri și dimensiuni disponibile. Pentru a te asigura că achiziția ta va fi suficientă pentru nevoile familiei, ar trebui să acorzi importanță costurilor aparatului care includ atât prețul de achiziție, cât și costul de funcționare pe durata ei de viață. 

Mașinile de spălat rufe, la fel ca și uscătoarele de rufe, au o durată de viață între 10 și 14 ani. Dacă mașina de spălat începe să aibă probleme mecanice, cel mai probabil este timpul s-o înlocuiești cu una nouă, mai degrabă decât s-o repari. Dacă are doar câțiva ani vechime, ai putea evalua costurile pentru repararea mașinii, înainte de a cumpăra una nouă. Dacă sunt costuri ridicate sau piese care prin înlocuirea lor ar provoca alte defecțiuni în timp, atunci ar trebui să achiziționezi alta nouă. 

Când îți alegi mașina de spălat ține cont de: capacitatea de încărcare, tipul de încărcare, dotări extra, de exemplu: uscătorul, rotațiile pe minut, eficiența energetică și zgomotul. 

Mașina de spălat rufe frontală 

Mașinile de spălat frontale sunt populare pentru capacitatea lor de curățare, cuvele generoase și caracteristicile de design ușor de utilizat. De asemenea, sunt importante și opțiunile pentru programele de spălare, dar și eficiența de curățare a acestora.  

O mașină de spălat rufe frontală poate suporta încărcături de rufe până la 20 de kg (pentru modelele profesionale) și până la 10 kg pentru cele normale, datorită tamburului din oțel inoxidabil. Acest tip de mașină de spălat cu încărcare frontală poate fi asociat și cu un uscător asortat, astfel încât aveți opțiunea de a instala acest duo popular de spălare într-o configurație verticală. 

Cadranul central facilitează selectarea unei spălări preconfigurate, iar panoul de control digital vă oferă opțiuni pentru a modifica aspecte ale procesului de spălare, inclusiv temperatura apei, viteza de centrifugare și multe altele opțiuni.  

Dacă vrei o mașină de spălat silențioasă, alege un model slim. Aceste modele sunt recunoscute pentru funcționarea lor silențioasă. 

Mașina de spălat cu uscător încorporat  

Dacă vrei să economisești spațiu și bani, atunci optează pentru o mașină de spălat cu uscător incorporat. Aceasta poate fi integrată foarte ușor în ambientul băii sau bucătăriei, iar spălarea și uscarea rufelor se face fără intervenția ta suplimentară. 

Înainte de a opta pentru acest model, gândește-te și cât de des speli, programele de spălare folosite și spațiul în care va fi montată. Mașinile de spălat slim cu uscător incorporat sunt ergonomice, eficiente și ușor de folosit. 

Modelul 2 în 1 de mașină de spălat cu uscător funcționează la fel ca și cele clasice, dar te ajută să economisești timp și să-ți folosești energia pentru lucrurile care contează. 

Mașina de spălat verticală 

Mașina de spălat verticală este ideală pentru apartamentele mici sau pentru optimizarea unor spații restrânse. Dacă îți dorești o mașină de spălat ergonomică și cu un consum redus, atunci acest aparat electrocasnic va fi pe placul tău. 

După ce ai luat în calcul spațiul în care va fi montată mașina, următorul pas va fi alegerea ei în funcție de capacitatea de încărcare a rufelor. Familiile numeroase au nevoie de programe speciale (prespălare, rufe delicate, spălare zilnică) și de o mașină de spălat cu o capacitate mai mare. 

Care este diferența dintre mașina de spălat verticală și mașina de spălat frontală?  

Diferența vizibilă este cea a dimensiunii, fiecare dintre cele două modele fiind creată pentru nevoi diferite de amplasare. Dacă ne raportăm la funcții și programe, cele două modele sunt destul de asemănătoare, diferențele vin în funcție de brand și de acele dotări suplimentare pentru fiecare model. 

Nu uita, atunci când iei decizia de a cumpăra, că un model mai nou va fi mai eficient din punct de vedere energetic și va avea cele mai noi și cele mai bune caracteristici. Sau poate cauți un upgrade care să-ți ofere o cuvă de spălare mai mare, astfel încât să poți spăla rufele mult mai repede? 

Alege mașina de spălat potrivită pentru tine și familia ta, și eventual un uscător asortat! 

Mașina de spălat vase  

Mașina de spălat vase nu mai este un moft. Pentru familiile cu mai mulți membri sau pe cei al căror timp este limitat, mașina de spălat vase este o investiție necesară. Dacă mai ai întrebări asupra consumului de apă necontrolat sau al curentului, trebuie să știi că mașina de spălat vase te ajută să economisești și apa, dar și energie electrică.  

O mașină de spălat vase plină consumă aproximativ 13 litri de apă pentru a spăla 144 de vase. Potrivit studiilor, aceeași cantitate de vase consumă, în medie, aproximativ 100 de litri de apă, dacă le speli manual. 

Toate modelele noi au programe de spălare care reduc consumul de apă, dar și consumul de energie. Alege un program de spălare rapidă dar intensivă, și ai vase curate într-un timp foarte scurt. Dacă alegi un model care are și control Wi-Fi, poți controla de la distanță când programul de spălare a vaselor tale să înceapă. Pe lângă funcțiile utile mai ai și uscarea cu ușa deschisă sau programe special concepute pentru vasele din sticlă. 

Cum să fie: o mașină de spălat vase independentă sau una incorporabilă? Ai nevoie doar de record la apă și o scurgere, și ai scăpat de stresul spălării vaselor. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…