Maşina lui Nicoae Ceauşescu, scoasă la licitaţie în Irlanda în scopuri caritabile

Maşina lui Nicoae Ceauşescu, scoasă la licitaţie în Irlanda în scopuri caritabile

Un autoturism Mercedez-Benz, care aparţinea fostului dictator al României, Nicolae Ceauşescu, şi care a fost evaluat la suma de 50.000 de euro a ajuns în Irlanda în 2007 şi a fost scos la licitaţie în scopul strângerii de fonduri în scopuri caritabile, informează Irish News.

Maşina lui Nicoae Ceauşescu, scoasă la licitaţie în Irlanda în scopuri caritabile (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Organizatorii internaţionali de licitaţii Bonhams, specializati în vânzarea maşinilor de colecţie, au spus că maşina dictatorului, dotată cu tehnologia utilizată de poliţia secretă, s-a aflat în Irlanda din anul 2007.

Maşina a fost scoasă la licitaţie de către proprietarul său anonim, cu scopul de a strânge fonduri pentru "organizaţia de caritate irlandeză Crosscause, fondată în 2003, pentru a oferi sprijin şi educaţie pentru peste 60 de orfani cu nevoi speciale din România".

Nicolae Ceauşescu a fost secretar general al Partidului Comunist Român şi preşedintele ţării din anul 1967 până la căderea regimului comunist, pe data de 22 decembrie 1989.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...