Mașina scriiitorului Zahar Prilepin, care a luptat în Donbas și militează pentru extinderea Rusiei, a fost aruncată în aer

Mașina scriiitorului Zahar Prilepin, care a luptat în Donbas și militează pentru extinderea Rusiei, a fost aruncată în aer

Mașina scriitorului și politicianului ultranaționalist rus Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în orașul Nijni Novgorod, relatează presa locală.

Zahar Prilepin FOTO EPA-EFE

„Mașina scriitorului Zahar Prilepin a fost aruncată în aer în Nijni Novgorod. El a supraviețuit, dar a fost rănit și este conștient”, au transmis serviciile de urgență.

Potrivit primelor informații cunoscute despre incident, explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv fixat sub partea de jos a mașinii.

Circumstanțele incidentului fiind în curs de clarificare.

Zahar Prilepin, 47 de ani, este un romancier și politician care pledează pentru extinderea Rusiei.

Acum trei ani, el a lansat o inițiativă de alipire a Transnistriei la Rusia, împreună cu Abhazia, Osetia de Sud și Donbass.

În ianuarie, Prilepin s-a alăturat Gărzii Naționale a Rusiei pentru a lupta pentru a doua oară împotriva Ucrainei.

Presa rusă scrie că scriitorul rus este prieten cu Vladislav Surkov, fost eminență cenușie a regimului Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”