Măsuri de relaxare - propuneri: Angajaţii care lucrează în birourile deschise vor purta obligatoriu măşti

Măsuri de relaxare - propuneri: Angajaţii care lucrează în birourile deschise vor purta obligatoriu măşti

Angajaţii care lucrează în birourile deschise vor purta ''obligatoriu'' măşti (medicale/ non-medicale), care pentru o protecţie eficace trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul şi se vor izola la domiciliu în cazul în care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), potrivit propunerilor privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă, publicate sâmbătă pe site-ul INSP.

Potrivit documentului, angajaţii se vor izola la domiciliu în cazul în care au venit în contact cu un caz suspect sau confirmat de infecţie cu virusul SARS-COV-2.

Angajatorii vor asigura programul de lucru decalat pentru a evita aglomerările la intrare/ ieşire din incintă şi pentru a limita numărul de angajaţi prezenţi în acelaşi timp în aceeaşi incintă, triajul observaţional al angajaţilor şi nu vor permite prezenţa la locul de muncă al persoanelor care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată).

De asemenea, se va face termometrizarea zilnic, la intrarea în tura de serviciu, iar angajaţii cu temperatura peste 37 C vor fi trimişi acasă cu indicaţie de consultare a medicului de familie.

Totodată, angajatorii vor asigura o distanţă de minimum 1,5 m între angajaţii care lucrează la birouri orientate faţă - spate şi spate - spate, iar pentru birourile orientate faţă - faţă vor asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu soluţii pe bază de alcool.

Angajatorii vor asigura dezinfecţia suprafeţelor de lucru la începerea serviciului şi apoi o dată la 4 ore şi vor acorda pauzele de masă eşalonat, cu respectarea distanţei fizice de minimum 2 metri.

Încăperile se vor aerisi periodic, iar în cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului se va efectua nebulizare o dată pe săptămână, de preferat la sfârşitul săptămânii, şi se va efectua dezinfecţia instalaţiei de climatizare conform instrucţiunilor producătorului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro