Măsuri de relaxare - propuneri: Măştile de protecţie pentru personalul de la saloanele de îngrijire schimbate la cel mult 4 ore

Măsuri de relaxare - propuneri: Măştile de protecţie pentru personalul de la saloanele de îngrijire schimbate la cel mult 4 ore

Accesul la saloanele de îngrijire personală (frizerie, coafură, manichiură, pedichiură şi cosmetică) se va realiza cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în aşteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 metri pătraţi pentru fiecare client şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate, potrivit propunerilor privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă, publicate sâmbătă pe site-ul INSP.

Potrivit sursei citate, la efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului că accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37 de grade, sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii şi cu dezinfecţia mâinilor.

"Operatorul economic are obligaţia de a pune la dispoziţie materialele şi substanţele necesare. Personalul angajat are obligaţia de a purta în permanenţă mănuşi şi mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului şi suprafeţelor de lucru", afirmă sursa citată.

Totodată, măştile de protecţie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mănuşile vor fi dezinfectate după fiecare client, iar incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate.

Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro. AGERPRES/ (AS - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

4 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…