Mateescu (CSM) despre lipsa cvorumului: Regret alegerea colegelor; nu o să răspund niciodată la condiționări de acest gen

Mateescu (CSM) despre lipsa cvorumului: Regret alegerea colegelor; nu o să răspund niciodată la condiționări de acest gen

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a declarat miercuri că regretă alegerea făcută de o parte din colege de a nu se prezenta la ședința plenului CSM, precizând că nu va răspunde niciodată la condiționări de genul se va asigura cvorumul dacă se scoate un punct de pe ordinea de zi.

Ședința plenului CSM a fost amânată miercuri , după ce președintele Consiliului, Mariana Ghena, a anunțat că nu este întrunit cvorumul. Surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că patru judecătoare din CSM au condiționat participarea la ședință cu scoaterea de pe ordinea de zi a discutării raportului final privind auditul extern al managementului Inspecției Judiciare pentru anul 2016.

În acest context, judecătorul Bogdan Mateescu a afirmat că regretă alegerea colegelor și că el nu va răspunde niciodată la condiționări de acest gen.

"Trebuie să îmi manifest regretul pentru alegerea colegelor noastre, care, deși au fost la Secția pentru judecători, nu s-au prezentat. Eu nu o să răspund niciodată la condiționări de acest gen. Consiliul Superior al Magistraturii este un for colegial, care ia decizii în plen sau în secții. Așa cum s-a discutat ieri în Comisia numărul 1, ale cărei discuții au fost înregistrate, propunerile fiecărui membru se analizează și se dezbat în plen pentru că nu discutăm despre o hotărâre a minorității față de majoritate și nici invers", a declarat judecătorul Bogdan Mateescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai negru scenariu pentru România...

2 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

3 Un caz „special”...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 Avertismentul care dă fiori al fostului consilier prezidențial Iulian Fota despre garanțiile de securitate ale NATO