Material pentru IMBECILII care au PLÂNS interzicerea RECLAMELOR la MEDICAMENTE/VIDEO

Material pentru IMBECILII care au PLÂNS interzicerea RECLAMELOR la MEDICAMENTE/VIDEO

Martin Shkreli, fondatorul Turing Pharmaceuticals, si-a confirmat joi reputatia de bad-boy, refuzand sa raspunda intrebarilor parlamentarilor americani care doreau sa-l chestioneze despre majorarea vertiginoasa a preturilor la medicamentele produse de grupul sau farmaceutic, scrie AFP.

Dupa ce a iesit de la audiere, acesta a scris pe Twitter: "Dificil de acceptat ca acesti imbecili reprezinta poporul". 

"La sfatul avocatului meu, nu voi face o declaratie preliminara" a declarat, inca de la intrare, Shkreli, in varsta de 32 de ani, in intalnirea de la Congres transmisa in direct de camerele de televiziune.

De o parte s-au aflat parlamentarii democrati si republicani care doreau sa-l ia la intrebari pe cel care a devenit in ultimele luni cel mai detestat om din America.

De cealalta parte, Martin Shkreli, antreprenor si finantist, care a fondat Turing Pharmaceuticals in februarie 2015 si este cercetat din decembrie pentru frauda fiscala intr-un dosar legat de alte societati.

In septembrie, Turing Pharmaceuticals a majorat pretul unui comprimat de Daraprim, un medicament folosit impotriva paludismului si al unor infectii asociat SIDA, de la 13,50 la 750 de dolari de pe o zi pe alta.

"Cunosc o pacienta care nu are bani dar are nevoie de Daraprim pentru a supravietui, ce i-ati spune", a atacat un parlamentar, declansand ostilitatile.

"La sfatul avocatului meu, invoc amendamentul 5 si voi refuza respectuos sa raspund la intrebarile dvs", a spus Shkreli.

Cu un suras suficient, uneori arogant, va repeta aceeasi fraza in cele cinci minute cat a stat in sala.

Parlamentarii, obisnuiti cu pozitiile forta atunci cand interogheaza patronii de companii pe care ii convoaca, nu si-au putut ascunde exasperarea. Unul dintre ei l-a intrebat pe Shkreli daca ii pronunta corect numele.

"Da, domnule", a raspuns acesta.

"Vedeti deci ca puteti raspunde la intrebari. Asta nu va incrimineaza", a replicat alesul, alegandu-se insa cu un zambet ironic si cu raspunsul: "Voi urma sfatul avocatului meu".

Un alt parlamentar l-a "rugat" sa nu devina "imaginea avaritiei" industriei farmaceutice ci o "forta a binelui". Insa, in lipsa unui raspuns, parlamentarii i-au permis sa paraseasca sala.

Pe holurile Congresului, renumitul sau avocat Ben Brafman, care l-a aparat si pe Dominique Strauss Kahn in dosarul Sofitel, saluta in Martin Shkreli "un stralucit om de stiinta al carui devotament pentru salvarea vietilor este extraordinar".


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Ana Birchall: În urma deciziei de astăzi a CJUE instanțele de judecată pot anula actele Secției Speciale / Actel…