Maxim, după ratarea calificării la CM 2018 - Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar se pare că asta ne e valoarea

Maxim, după ratarea calificării la CM 2018 - Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar se pare că asta ne e valoarea

Fotbalistul echipei naționale a României, Alexandru Maxim, a declarat, luni seara, după înfrângerea cu 1-0 suferită, în deplasare, în fața Muntenegrului, care a dus la ratarea calificării la CM din 2018, că nu vrea să îi jignească pe colegii săi, dar se pare că aceasta este valoarea componenților primei reprezentative.

Întrebat dacă este nevoie de schimbarea antrenorului Christoph Daum, el a răspuns: "Mă depășește pe mine lucrul ăsta. Indiferent ce antrenor va veni la echipa națională, până la urmă e nevoie de fotbaliști. Avem fotbaliști, însă probabil nu suntem îndeajuns... (n.r. — de buni). Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar se pare că asta ne e valoarea. Asta e realitatea. Dacă ne gândim bine, cu aceeași fotbaliști ne-am calificat la Europene, însă trebuie luate anumite decizii. Probabil trebuie făcute anumite schimbări. Nu sunt însă eu în măsură să spun lucrurile astea".

Maxim a afirmat la postul TVR 1 că acestea sunt clipe dificile pentru echipa națională și suporterii săi . "Sunt clipe dificile pentru noi toți, nu doar pentru jucători, ci pentru o țară întreagă. Cred că toată lumea e dezamăgită de ce se întâmplă în momentul ăsta la echipa națională. Am pierdut încă o calificare. E dificil, nu ne rămâne decât să ridicăm capul, să muncim la echipele de club și să vedem ce jucători vin din urmă. E dificil pentru mine să spun ce e de făcut, sunt alți oameni care trebuie să tragă linie și să vadă de ce decizii e nevoie pentru a avea succes", a menționat Alexandru Maxim.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

România nu s-a mai calificat la o Cupă Mondială din 1998.

AGERPRES (AS-editor: Marius Țone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…