MB/atentat: Șeful opoziției laburiste Jeremy Corbyn face apel la premierul Theresa May să demisioneze

MB/atentat: Șeful opoziției laburiste Jeremy Corbyn face apel la premierul Theresa May să demisioneze

Șeful opoziției laburiste britanice Jeremy Corbyn a făcut apel luni la demisia premierului Theresa May după seria de atentate din Regatul Unit, din cauza reducerilor de efective ale poliției pe care ea le-a întreprins în vremea când era ministru de interne, relatează AFP și Reuters.

Întrebat la postul ITV News dacă susține apelurile la demisia dnei May, Corbyn a răspuns: ''Da, efectiv, deoarece au existat apeluri lansate de către mulți oameni responsabili care sunt foarte neliniștiți că ea era la Ministerul de Interne în tot acest timp și a decis reducerile din efectivele poliției''.

Alegătorii britanici sunt chemați joi la urne, în cadrul unui scrutin național, la câteva zile după ce șapte persoane au fost ucise și alte aproape 50 au fost rănite într-un atac ce a avut loc sâmbătă noaptea pe London Bridge, acesta fiind cel de-al treilea atentat din Marea Britanie în decurs de mai puțin de trei luni.

Potrivit Reuters, dna May a fost întrebată luni de presă dacă regretă reducerea efectivelor poliției cu circa 20.000 de persoane în timpul mandatului său de ministru de interne în perioada 2010-2016.

Theresa May a spus că au fost protejate bugetele pentru lupta împotriva terorismului și că poliția a dispus de puterile de care avea nevoie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale