MB/referendum: Campania pentru a rămâne în UE câștigă teren (sondaj Opinium/Observer)

MB/referendum: Campania pentru a rămâne în UE câștigă teren (sondaj Opinium/Observer)

Proporția alegătorilor britanici care doresc să rămână în Uniunea Europeană a crescut în ultima lună, potrivit unui sondaj online al agenției de cercetare de piață Opinium pentru ziarul Observer, relatează sâmbătă Reuters.

44% din cei intervievați doresc să rămână în UE, în timp ce 40% vor să iasă, a postat pe Twitter editorul politic de la Observer.

Un sondaj Opinium/Observer luna trecuta arăta că 42% vor să rămână și 41% să iasă din UE.

Sondajele telefonice au tendința de a arăta un avantaj mai mare al campaniei pentru "a rămâne", în timp ce sondajele online sugerează rezultate ale referendumului de la 23 iunie asupra apartenenței la UE foarte strânse. Sondajul Opinium a fost realizat pe un eșantion de 2.008 adulți în perioada 17-19 mai.

"Schimbarea vine în principal din partea alegătorilor conservatori, de la un sprijin restrâns exprimat pentru Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE n.r.) la sfârșitul lunii aprilie la o susținere mai mare pentru a rămâne", a notat Adam Drummond de la Opinium Research, citat de Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”