McCain îi cere lui Donald Trump să ajute Ucraina împotriva 'recentelor atacuri ruse'

McCain îi cere lui Donald Trump să ajute Ucraina împotriva 'recentelor atacuri ruse'

Președintele Comitetului pentru servicii armate din Senatul SUA, John McCain, i-a cerut joi președintelui Donald Trump să ajute Ucraina să se apere împotriva recentelor atacuri în creștere din partea separatiștilor din estul țării susținuți de Rusia, transmite Reuters.

''În lumina celor mai recente atacuri ruse și în perspectiva unei agresiuni viitoare împotriva Ucrainei, vă solicit să vă exercitați autoritatea acordată dumneavoastră de legea de autorizare a apărării naționale pentru anul fiscal 2017 pentru a furniza asistență defensivă letală Ucrainei în vederea apărării teritoriului său față de viitoare încălcări de către Rusia și apropiații săi separatiști'', a menționat McCain într-o scrisoare adresată noului lider de la Casa Albă.

Recenta serie de violențe din estul Ucrainei — unde rebelii susținuți de către ruși luptă împotriva trupelor guvernamentale ale Kievului — coincide cu preluarea funcției de către noul președinte american Donald Trump, care a promis o reapropiere cu Moscova, notează Reuters.

Potrivit Kremlinului, recenta izbucnire a ostilităților în estul Ucrainei arată necesitatea privind reluarea rapidă a dialogului dintre Washington și Moscova.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!