Mearsheimer : „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

Mearsheimer : „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

Ucraina ar putea pierde controlul asupra unei mari părți a teritoriilor sale, a declarat profesorul american John Mearsheimer într-un interviu acordat lui Palki Sharma.

„Cred că s-ar putea întâmpla următoarele: ca urmare, rușii vor prelua controlul asupra a aproximativ 40 la sută din teritoriul Ucrainei. Conform presupunerilor mele, vreau să subliniez că aceasta este părerea mea, că vor anexa încă patru regiuni”, a sugerat el.

Politologul nu a precizat ce regiuni avea în vedere. Potrivit profesorului, acum nu se vorbește despre un conflict înghețat. El a adăugat, de asemenea, că trupele rusești câștigă avantajul pe câmpul de luptă și sunt pe cale să câștige în cele din urmă bătălia.

„Echilibrul de putere s-a schimbat semnificativ în favoarea Rusiei în ceea ce privește armele și trupele, care sunt de mare importanță”, a concluzionat Mearsheimer.


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...