Meciul anului la box profesionist. Cine e românul care poate deveni campion mondial

Meciul anului la box profesionist. Cine e românul care poate deveni campion mondial

În seara de 5 mai 2023, Sala Sporturilor Mioveni (Argeș) va găzdui o gală de box de top. La Boxing Fighting Championship 3 – Luptă Biea Pentru România se va disputa și meciul pentru centura mondială la categoria mijlocie la profesioniști.

Flavius Biea se va duela cu un argentinian pentru centura mondială FOTO arhiva personală

Flavius Biea îl va avea ca adversar pe argentinianul Juan Jose Velasco în meciul pentru titlul mondial. „Adevărul” a vorbit despre acest meci important cu boxeurul Flavius Biea.

„Am început pregătirea pentru acest meci foarte important de acum trei luni și mă antrenez în medie 4-6 ore pe zi. Am ajuns în poziția de a mă lupta pentru titlul mondial datorită meciurilor bune pe care le-am făcut în ultima perioadă. În primul rând este pasiunea mea pentru box, pasiunea mea pentru competiție. Voi da totul pentru a câștiga centura mondială. Le mulțumesc celor de la Mioveni pentru colaborare și implicare, domnului primar Ion Georgescu și organizatorilor Sorin Popescu și Răzvan Andreiana”, a declarat pentru „Adevărul” Flavius Biea.

„Luptă Biea Pentru România” va fi evenimentul anului dedicat boxului profesionist din România. Iar Flavius Biea poate deveni al cincilea campion mondial din România la box profesionist, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu.

La gala de box de la Mioveni vor fi prezente nume importante din boxul profesionist precum Mihai Nistor, James Chereji, Amansio Paraschiv, Florin Cardoș, Mirel Drăgan, Claudiu Ienci, Alexandru The Bomber Niță și Valentin Mogoș, care vor infrunta adversari din Argentina, Venezuela, Mexic, Rusia, Georgia și Spania.

După o carieră spectaculoasă în boxul amator, cu 298 victorii din 316 meciuri disputate și un titlu de campion mondial, plus alte trei titluri de campion european, Flavius Biea (originar din Timișoara) evoluează cu succes și în boxul profesionist, având până în prezent 21 de victorii, dintre care 10 prin knock-out și doar o înfrângere.

Flavius Biea îl va înfrunta de această dată pentru titlul mondial pe argentinianul Juan Jose Velasco, un boxer mai experimentat ce a avut deja șansa să lupte la un titlu mondial WBC pe care l-a pierdut în fața campionului mondial Regis Prograis. Velasco are până acum 24 de victorii și 3 înfrângeri la profesioniști. Meciul dintre cei doi se va dispută pe durata a 12 reprize pentru titlul mondial IBA.

Într-un alt meci din cadrul galei de la Mioveni, Mihai Nistor îl va înfrunta pe argentinianul Guillermo Ruben Andino într-un meci de 8 reprize pentru titlul IBA Internațional.

Interesul pentru gala de box de la Mioveni, din seara de 5 mai 2023, care începe la ora 20.00, este foarte mare. Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul bilete.ro. Prețurile biletelor variază între 50 și 300 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...