Medic bun de plată, din cauza unei vasectomii nereușite. Câți bani are de dat pentru creșterea copilului

Medic bun de plată, din cauza unei vasectomii nereușite. Câți bani are de dat pentru creșterea copilului

Instanța a decis să îl sancționeze drastic pe un medic columbian, specialist în obstetrică. Rezultatul unei operații nereușite de vasectomie a constat în nașterea copil. Potrivit deciziei judecătorilor, doctorul este acum dator să acorde sprijin financiar familiei, până la când minorul va împlini vârsta de 18 ani.

Medic bun de plată, din cauza unei operații nereușite FOTO Arhivă

Hotărârea judecătorilor din orașul Medellin a deschis o dezbatere etică și juridică cu privire la responsabilitatea medicilor, în legătură cu consecințele deciziilor și acțiunilor lor asupra pacienților, notează publicația El Pais .

În cazul medicului Pablo Fernando Salgado, magistrații au decis ca acesta să îi plătească despăgubiri uriașe unui pacient a cărui operație de vasectomie nu a reușit . Medicul l-a asigurat pe pacientul său că procedura a fost reușită, în ciuda faptului că testele indicau contrariul.

Ca urmare a acestei concluzii, pacientului nu i s-a recomandat să folosească alte metode contraceptive, pentru a evita riscul de sarcină”, a spus judecătorul, demonstrând vinovăția medicului.

Familia se confrunta cu mari probleme financiare

Decizia medicului a avut consecințe grave pentru pacient și partenera sa, care a rămas însărcinată. Venirea pe lume a unui copil a însemnat mari greutăți pentru cei doi părinți. Cu atât mai mult cu cât cuplul avea o situație materială precară, iar tatăl nu putea lucra, din cauza problemelor de sănătate.

Părinții nu își doreau mai mulți copii, pentru că veniturile familiei sunt limitate din cauza problemelor de sănătate pe care le are tatăl”, se arată în hotărârea instanței.

Mai exact, tatăl copilului suferă de o afecțiune care îi limitează capacitatea de muncă, mai exact „pierderea severă a auzului bilateral”. Are amețeli frecvente și trebuie să poarte un aparat auditiv pentru a auzi. Din cauza acestei probleme de sănătate nu a mai putut să-și găsească un loc de muncă, așa că judecătorul a decis că medicul trebuie tras la răspundere, fiind considerat persoana responsabilă pentru conceperea bebelușului.

În plus, judecătorul a avut în vedere și prejudiciul adus relației de cuplu, întrucât concepția neplanificată a schimbat dinamica vieții de zi cu zi vieții celor doi, care acum trebuie să-și petreacă timpul crescând și îngrijind minorul.

Câți bani are de dat medicul pentru creșterea copilului

În consecință, inculpatul trebuie să plătească 80 de salarii minime legale, ceea ce înseamnă echivalentul a 92 de milioane de pesos (20.300 dolari) pentru daune morale și daune la viață, plus 143 de milioane de pesos (31.500 dolari) drept daune indirecte (întreținerea copilului) și aproape 60 de milioane de pesos (13.200 dolari) pentru a acoperi taxele legale de judecată.

Vasectomia greșită a fost făcută în 2012, iar copilul pacientului, o fată, s-a născut în anul următor. În prezent are 10 ani, așa că medicul mai are de plătit sprijin financiar doar 8 ani. Nu se știe de ce părinții s-au adresat atât de târziu instanței.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?