Medic de top, dezarmat în fața negaționiștilor: „Nu te poți lupta cu prostia, cu conspirația, cu nesimțirea. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei”

Directorul medical al Spitalului Victor Babes din Timisoara, Cristian Oancea, se declară dezarmat în fața ignoranței multora dintre pacienți care refuză să creadă în existența coronavirsului.

„Va fi din rau in mai rau. Cam 70% sunt adeptii teoriei conspiratiei. Nu avem cu cine sa luptam. Suntem dezarmati. Toata munca noastra s-a dus pe apa Sambetei. Pacientii au refuzat tratamentul sustinand ca nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poti lupta cu prostia, cu ignoranta si cu conspiratia, cu indolenta, cu nesimtirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce sa-i mai faci. Ii asteptam in spitale, unde avem si lumanari. Ei cred ca se fac bine de la natura. Avem pacienti relativ tineri, intre 50 si 70 de ani”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.

El a relatat cazul unui pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, unul dintre medicamentele din protocolul internațional de tratare a infecției cu Covid-19. Acum, pacientul e în stare gravă.

”Avem in Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus ca nu vrea sa facem experimente pe el. Din pacate, acum este la Terapie Intensiva si nu putem decat sa ii dam tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea.

Medicul timișorean a explicat că dinamica pandemiei este una îngrijorătoare: „La Babes mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamica continua, pentru ca ne ajutam cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau usoare. La noi, Terapia Intensiva este plina, sunt 4 locuri si toate sunt ocupate, sunt pacienti care cred mai mult in teoria conspiratiei decat in tratamentul medicamentos.”

Foto: Cristian Oancea / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă