Medic de top, dezarmat în fața negaționiștilor: „Nu te poți lupta cu prostia, cu conspirația, cu nesimțirea. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei”

Medic de top, dezarmat în fața negaționiștilor: „Nu te poți lupta cu prostia, cu conspirația, cu nesimțirea. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei”

Directorul medical al Spitalului Victor Babes din Timisoara, Cristian Oancea, se declară dezarmat în fața ignoranței multora dintre pacienți care refuză să creadă în existența coronavirsului.

„Va fi din rau in mai rau. Cam 70% sunt adeptii teoriei conspiratiei. Nu avem cu cine sa luptam. Suntem dezarmati. Toata munca noastra s-a dus pe apa Sambetei. Pacientii au refuzat tratamentul sustinand ca nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poti lupta cu prostia, cu ignoranta si cu conspiratia, cu indolenta, cu nesimtirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce sa-i mai faci. Ii asteptam in spitale, unde avem si lumanari. Ei cred ca se fac bine de la natura. Avem pacienti relativ tineri, intre 50 si 70 de ani”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea.

El a relatat cazul unui pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, unul dintre medicamentele din protocolul internațional de tratare a infecției cu Covid-19. Acum, pacientul e în stare gravă.

”Avem in Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus ca nu vrea sa facem experimente pe el. Din pacate, acum este la Terapie Intensiva si nu putem decat sa ii dam tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea.

Medicul timișorean a explicat că dinamica pandemiei este una îngrijorătoare: „La Babes mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamica continua, pentru ca ne ajutam cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau usoare. La noi, Terapia Intensiva este plina, sunt 4 locuri si toate sunt ocupate, sunt pacienti care cred mai mult in teoria conspiratiei decat in tratamentul medicamentos.”

Foto: Cristian Oancea / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

3 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…

4 Categoria „valori” / 181 de ani de închisoare, în Spania, pentru doi interlopi care în România ar fi luat, prob…

5 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…