Medic israelian în România: „Dacă întrebi un străin venit dintr-o zonă de război cum e aici, răspunsul va fi unul pozitiv“

Medic israelian în România: „Dacă întrebi un străin venit dintr-o zonă de război cum e aici, răspunsul va fi unul pozitiv“

Amin Zahra, medic de origine israeliană, născut în Ierusalim, spune că lipsurile din România nu sunt observate de un străin venit dintr-o zonă de război. „Binele înseamnă liniștea pe care mulți nu realizăm că o avem și cât de binecuvântați suntem”, afirmă medicul.

Medic Amin Zahra s-a născut în Ierusalim FOTO: Arhivă Personală/FB

Medicul Amin Zahra s-a născut în Ierusalim și a venit la studii în România, în urmă cu 13 ani. A studiat Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timișoara, iar în prezent este medic Specialist Anestezie si Terapie Intensivă a Spitalul Județean Brașov.

Medicul ATI Amin Zahra a vorbit într-o postare pe pagina sa de Facebook despre războiul din țara sa natală.

„Dacă întrebi un străin care a venit dintr-o zonă de conflict/război cum e în România, te asigur că răspunsul va fi unul pozitiv! Majoritatea celor născuți și crescuți aici se întreabă oare ce bine văd acești oameni în România? Binele este relativ! În timp ce tu plângi incompetența și corupția politicienilor, lipsa de spitale, a autostrăzilor, a birocrației prost gestionate etc… Toate acestea nu sunt observate de un străin, știi de ce?! Pentru că Binele pentru el înseamnă să doarmă liniștit acasă, fără să audă avioanele care survolează deasupra casei, să nu își petreacă majoritatea timpului ascuns într-un buncăr <așteptând> rachetele”, a scris dr. Amin Zahra, pe Facebook.

Totodată, medicul spune că pentru un străin din zona de război „bine este atunci când poate să străbată țara, chiar dacă nu o face pe autostradă, fără să fie întrerupt de filtre militare la fiecare 10 km.“

„Binele înseamnă să își crească copiii fără traumele provocate de război. Binele înseamnă că își știe copilul în siguranță la școală fără să stea cu gândul că poate nu se mai întoarce viu. Înseamnă că are benzină, curent, alimente, medicamente oricând are nevoie. Binele înseamnă LINIȘTEA pe care mulți nu realizăm că o avem și cât de binecuvântați suntem”.

Conflictul israeliano-palestinian este un conflict istoric îndelungat care implică teritoriile Israelului și Teritoriile Palestiniene, susține medicul.

„Acesta are rădăcini istorice, religioase și politice complexe. Au trecut 75 de ani și cu siguranță oamenii știu adevărul. Partea cea mai tristă este că civili nevinovați sunt cei mai afectați. Vă mulțumesc pentru mesajele trimise, familia mea este bine!”, încheie dr. Amin Zahra.

Medicul Amin Zahra a devenit cunoscut publicului din România, în mod deosebit, în timpul pandemiei, atunci când a relatat în nenumărate rânduri despre cazurile COVID-19, promovând, totodată, și vaccinarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat