Medic italian: „Coronavirusul a suferit mutații genetice și nu mai este atât de periculos”

Medic italian: „Coronavirusul a suferit mutații genetice și nu mai este atât de periculos”

Un medic italian specialist în boli infecțioase consideră că coronavirusul a devenit mai puțin periculos - și ar putea să dispară singur, fără un vaccin, scrie Newsweek .

Dr. Matteo Bassetti, șeful clinicii de boli infecțioase a Spitalului din San Martino, a declarat pentru Sunday Telegraph că virusul pare să fi slăbit, posibil din cauza mutațiilor genetice.

„Impresia clinică pe care o am este că severitatea virusului se atenuează (...) În martie și începutul lunii aprilie, tiparele au fost complet diferite. Oamenii veneau la secția de urgență cu o boală foarte greu de gestionat și aveau nevoie de oxigen și ventilație, unii au dezvoltat pneumonie. În ultima lună imaginea s-a schimbat complet în ceea ce privește tiparele”, a spus Bassetti.

"A fost ca un tigru agresiv în martie și aprilie, dar acum este ca o pisică sălbatică. Chiar și pacienții vârstnici, în vârstă de 80 sau 90 de ani, stau acum în pat și respiră fără ajutor. Aceiași pacienți ar fi murit cu două sau trei luni înainte”, a adăugat el.

Potrivit medicului italian, măsurile de distanțare socială au contribuit la mutațiile suferite de SARS-CoV-2, respectiv la slăbirea lui.

„Cred că virusul s-a modificat deoarece sistemul nostru imunitar reacționează la virus și avem o încărcătură virală mai mică acum datorită distanțării sociale, purtării măștilor etc.”, a spus el.

Este posibil ca virusul să fie eradicat înainte ca cercetătorii să găsească un vaccin, a spus el.„Avem din ce în ce mai puțini oameni infectați și s-ar putea termina cu moartea virusului”, a spus Bassetti.

Un alt expert este mai puțin optimist cu privire la dispariția virusului în curând, spunând că poate dura ani până ca acest lucru să se întâmple.

„Nu mă aștept să moară atât de repede. Dacă vom avea un vaccin de succes, atunci vom putea face ceea ce am făcut cu variola. Dar, pentru că este atât de infecțios și răspândit, nu va dispărea foarte mult timp”, a spus dr. Bharat Pankhania, profesor la Exeter Medical School din Marea Britanie.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...