Medicii de la SJU Ploiești vor face doar operațiile urgente; secția ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă

Medicii de la SJU Ploiești vor face doar operațiile urgente; secția ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești vor efectua, în perioada următoare, doar operații pentru cazurile care reprezintă urgențe, în condițiile în care în Secția de Terapie Intensivă (ATI) sunt internați mulți bolnavi cu gripă care au nevoie de suport ventilator, iar internările pentru pacienții cu afecțiuni cronice se suspendă temporar.

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de SJU Ploiești, având în vedere numărul mare de pacienți internați în secția ATI cu gripă, care necesită suport ventilator, s-a decis ca la nivelul acestei unități sanitare să fie efectuate intervenții chirurgicale doar în cazul celor cu afecțiuni acute care nu pot fi amânate.

De asemenea, conducerea spitalului a dat o dispoziție potrivit căreia, din cauza gripei și a infecțiilor respiratorii acute, se sistează temporar internările pacienților cu afecțiuni cronice.

Conform SJU, un al patrulea pacient pentru care a fost confirmat virusul gripal a decedat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”