Medicii italieni studiază straniul caz al unei fete care transpiră picături de sânge

Medicii italieni studiază straniul caz al unei fete care transpiră picături de sânge

Medicii italieni au publicat în revista Canadian Medical Association Journal (CMAJ) straniul caz al unei paciente, în vârstă de 21 de ani, care transpiră cu sânge prin porii feței și ai mâinilor, relatează EFE.

 Medicii Roberto Maglie și Marzia Caproni au descris într-un articol al revistei canadiene cazul acestei tinere care de trei ani transpiră cu sânge prin aceste părți ale corpului fără să sufere vreo leziune.

Potrivit lor, este vorba de hemoragii care se produc fără niciun fel de motiv și care intervin când pacienta doarme, sau în timpul practicării de exerciții fizice.

Hemoragiile durează între 1 și 5 minute, au explicat experții.

Episoadele de transpirație cu picături de sânge au făcut ca tânăra să se "izoleze social" și să dezvolte simptome "depresive și de panică". Deși au fost tratate aceste probleme de anxietate cu medicamente, hemoragiile au continuat.

Medicii au diagnosticat-o pe tânără cu o boală rară denumită hematohidroză, ce constă în "eliminarea spontană de transpirație sanguină prin pielea intactă". Totuși, experții nu cunosc cauzele acestei hematohidroze, deși ar putea avea la bază boli sistemice, sau tulburări psihomatice.

Potrivit istoriei medicale, o posibilă explicație a transpirației cu sânge este afectarea rețelei de vase foarte mici (capilare) aflate împrejurul glandelor sudoripare. Atunci când acestea se dilată din cauza anxietății, ele se pot rupe, iar sângele poate ajunge în glandele sudoripare.

Tinerei i-a fost administrat propanolol, un medicamente folosit în tratarea hipertensiunii, care a redus, dar nu a eliminat, hemoragiile prin porii pielii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...