Medicul Alexandru Ciocâlteu, în arest la domiciliu

Medicul Alexandru Ciocâlteu, în arest la domiciliu

Tribunalul București a respins vineri cererea DNA de arestare preventivă a lui Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan" din București, urmând ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

În arest la domiciliu va sta și Petruța Lazăr, la data faptelor manager, ulterior director economic al aceluiași spital.

Decizia tribunalului nu este definitivă.

Cei doi au fost reținuți joi de procurorii DNA , sub acuzația că au primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme în schimbul încheierii și derulării unui contract cu Spitalul ''Sf. Ioan''.

Astfel, în cursul anului 2008, Petruța Lazăr, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, după încheierea unui contract între Spitalul ''Sf. Ioan'' și firma reprezentată de respectiva persoană, aceasta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5% din valoarea contractului.

"Ca urmare, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, inculpata Lazăr Petruța a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei, pentru a facilita încheierea și derularea contractului (inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Lazăr Petruța a ocupat funcția de manager al spitalului și ulterior pe cea de director financiar", susțin procurorii.

De asemenea, Alexandru Ciocâlteu, care a înlocuit-o pe Petruța Lazăr în funcția de manager al spitalului, a cerut și a primit lunar, cu titlul de mită, de la aceeași persoană, sume de bani pentru derularea contractului respectiv, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților.

"Ulterior, după înlocuirea lui Lazăr Petruța din funcția de manager al spitalului cu Ciocâlteu Alexandru, acesta din urmă, la rândul său, i-a pretins aceleiași persoane și a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menționat, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților, în total 2.880.000 lei. Banii au fost primiți de către Ciocâlteu Alexandru din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiți de inculpata Lazăr Petruța) până în noiembrie 2013 inclusiv. Inculpatul Ciocâlteu Alexandru i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite lui Lazăr Petruța, aceasta ocupând în acel moment funcția de director economic", precizează anchetatorii.

De asemenea, în perioada 2011 — 2013, Petruța Lazăr a primit de la Alexandru Ciocâlteu diferite sume de bani, cunoscând că ele provin de la persoana respectivă. Inculpata a semnat în acea perioadă documente care vizau relația contractuală a spitalului cu firma în cauză.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!