Medvedev amenință Europa și SUA cu atacuri cu rachete hipersonice

Medvedev amenință Europa și SUA cu atacuri cu rachete hipersonice

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse şi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a lansat un avertisment, joi, conform căruia orice armament din arsenalul Rusiei, inclusiv armele nucleare, ar putea fi utilizate pentru a proteja „teritoriile din Ucraina care vor fi alipite Rusiei", conform Reuters și The Guardian .

Dmitri Medvedev susține că Rusia va proteja teritoriile care vor fi alipite Rusiei. FOTO AFP

Medvedev a publicat pe Telegram un mesaj prin care amenință Occidentul, afirmând că Rusia va proteja teritoriile din Ucraina, care vor fi alipite Rusiei în urma referendumurilor, inclusiv prin utilizarea armelor nucleare.

Vor avea loc referendumuri, iar republicile din Donbas și alte teritorii vor fi incluse în Rusia. Protecția tuturor teritoriilor care se alătură Rusiei va fi întărită semnificativ de către Forțele armate ruse.

Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice alt armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție.

Prin urmare, diverși idioți pensionari cu trese de generali nu ne vor speria dacă vorbesc despre o lovitură a NATO în Crimeea.

Cu siguranță, rachetele hipersonice își vor putea atinge țintele din Europa și Statele Unite mult mai rapid.

Occidentul, în general, toți cetățenii țărilor NATO trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propriul drum. Nu există cale de întoarcere”, se arată în mesajul lui Medvedev.

Afirmațiile fostului președinte rus vin la o zi după discursul susținut de Vladimir Putin adresat națiunii prin care a anunțat mobilizarea parțială.

Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei - arme nucleare. Celor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să vă reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar în unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO. (...)

Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a afirmat liderul de la Kremlin în discursul televizat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...