Mehedinți: Incendiul din Domogled a pornit de la un foc deschis, potrivit ISU

Mehedinți: Incendiul din Domogled a pornit de la un foc deschis, potrivit ISU

Incendiul din Parcul Național Domogled - Valea Cernei, care s-a manifestat pe parcursul a patru zile, în perioada 18-22 iulie, a fost cauzat de folosirea focului deschis, în spații deschise.

'Cauza probabilă de izbucnire a incendiului din Domogled a fost determinată de folosirea focului deschis, în spații deschise', afirmă Raluca Tîrcă, purtător de cuvânt al ISU Mehedinți.

Marți după-amiaza, pe 18 iulie, în Parcul Național Domogled — Valea Cernei a izbucnit un incendiu care a fost stins abia după patru zile , fiind afectate circa 40 de hectare de litieră și coronament, dar și Pinul negru de Banat, care este răspândit în special în sud-vestul țării, aproximativ 90% din suprafața ocupată regăsindu-se în acest parc național.

Duminică, 20 de pompieri din Mehedinți s-au aflat, în continuare, în Parcul Național Domogled — Valea Cernei, pentru a supraveghea zona, după ce au fost identificați câțiva cărbuni nestinși, care ar fi putut reaprinde incendiul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…