Mehedinţi: Percheziţii la cadre medicale cercetate într-un dosar cu vaccinări fictive

Mehedinţi: Percheziţii la cadre medicale cercetate într-un dosar cu vaccinări fictive

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi au pus în executare, miercuri, 12 mandate de percheziţii domiciliare la mai multe cadre medicale, asistenţi medicali şi medici din cadrul a trei cabinete medicale individuale cercetaţi într-un dosar care vizează vaccinări fictive.

Potrivit DGA, în schimbul unor sume de bani primite de la persoane interesate, cadrele medicale au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 a persoanelor respective, iar ulterior au atestat în registrele de evidenţă ale cabinetelor medicale, contrar realităţii, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.

"De asemenea, au implementat în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obţină adeverinţe de vaccinare şi certificate verzi de vaccinare COVID-19, în mod ilegal, eludând astfel restricţiile impuse de autorităţile române. În activitatea infracţională derulată, cadrele medicale au fost ajutate şi de intermediari (persoane din anturajul acestora) care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obţinerea de adeverinţe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, sume cuprinse între 150 şi 300 euro pentru fiecare imunizare fictivă, precum şi de remiterea ulterioară a banilor către acestea", se menţionează în comunicatul DGA.

Percheziţiile s-au desfăşurat în diferite locaţii de pe raza judeţului Mehedinţi şi au fost efectuate, de asemenea, 14 mandate de aducere şi 11 percheziţii asupra unor autovehicule.

Activităţile se efectuează într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe cadre medicale, asistenţi medicali şi medici din cadrul a trei cabinete medicale individuale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, fals intelectual, fals informatic şi uz de fals. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, se urmăreşte identificarea şi ridicarea bunurilor şi înscrisurilor ce fac obiectul prezentei cauze, a sumelor de bani ce ar putea constitui obiectul infracţiunilor de corupţie şi alte bunuri relevante pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul DGA - Structura centrală, al Serviciilor Judeţene Anticorupţie Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Caraş-Severin şi al Grupării de Jandarmi Mobile "Fraţii Buzeşti" Craiova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /