Mehedinți: Prim-procurorul Carmen Sîrboiu, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare

Mehedinți: Prim-procurorul Carmen Sîrboiu, condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare

Carmen Sîrboiu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, a fost condamnată, luni, de o instanță a Curții de Apel Craiova, la doi ani de închisoare cu suspendare. Surse judecătorești au declarat pentru AGERPRES că sentința pronunțată de magistrați nu este definitivă și că poate fi atacată de Carmen Sîrboiu sau de procurorii DNA care au instrumentat cazul.

În baza rechizitoriului din 15 octombrie 2014 al DNA, Carmen Sîrboiu a fost reținută pentru 24 de ore în urma unor denunțuri și percheziții domiciliare efectuate la domiciliile a șase persoane fizice din municipiile Drobeta Turnu-Severin și Orșova și două la sediile unor instituții publice de interes local.

Potrivit acelorași surse, în cauza respectivă oamenii de afaceri Constantin Popescu și Sorninel Duducea și polițiștii Ionuț Liviu Fișter și Ion Ianoși au fost achitați.

Potrivit unui comunicat al DNA, Carmen Sîrboiu a fost acuzată de trafic de influență, luare de mită, instigare la folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite și tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu, în scopul obținerii, pentru sine ori pentru altul, a unor foloase necuvenite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”