Meleşcanu: Am încheiat analiza privind mutarea Ambasadei României la Ierusalim; a fost transmisă prim-ministrului

Meleşcanu: Am încheiat analiza privind mutarea Ambasadei României la Ierusalim; a fost transmisă prim-ministrului

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că MAE a finalizat analiza privind mutarea la Ierusalim a ambasadei României în Israel şi a transmis-o premierului, urmând să fie distribuită de către Guvern Preşedinţiei şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

"Ea (evaluarea în privinţa mutării Ambasadei la Ierusalim - n.r.) a fost transmisă la nivelul prim-ministrului şi urmează după aceea, dacă sunt observaţii - să vedem dacă sunt anumite observaţii - va fi distribuită de către Guvern la Preşedinţie şi la preşedinţii celor două Camere. Nu depinde de mine în cât timp se va lua o decizie, în ceea ce ne priveşte, noi am încheiat, Ministerul, practic, a încheiat analiza", a afirmat Meleşcanu.

El a spus că nu există niciun blocaj, subliniind că "este un proces în care este implicată toată lumea". "Trebuie să recunoaşteţi că este o problemă foarte complicată", a adăugat Meleşcanu.

El a spus că analiza Ministerului cuprinde argumente pro şi contra mutării ambasadei la Ierusalim.

"Din punctul nostru de vedere, al analizei noastre, am pus şi elemente care sunt să spunem de interes şi lucruri care pot să aibă un efect negativ, nu luăm noi o decizie. Scopul acestei analize a fost acela de a prezenta decidenţilor politici toate argumentele şi pro şi contra, astfel încât fiecare să aibă cunoştinţă de ele şi să avem o poziţie curentă, coordonată la nivelul României", a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă poziţia MAE ar fi favorabilă mutării ambasadei, Meleşcanu a replicat: "Noi am pus şi argumentele pro şi argumentele contra. Noi nu luăm decizia. Sunt relativ echilibrate, trebuie să vedem ce decizie se va lua". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...