Meleşcanu despre întâlnirea lui Maior cu secretarul american al energiei: Consultările sunt uzuale

Meleşcanu despre întâlnirea lui Maior cu secretarul american al energiei: Consultările sunt uzuale

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă că la nivel oficial consultările sunt utile şi importante, atunci când există temeri.

"Este un lucru uzual pentru două state care sunt aliate, care fac parte dintr-un parteneriat strategic. Consultările la nivel oficial sunt foarte utile şi importante, atunci când există temeri. Din acest punct de vedere, este o chestiune de rutină uzuală. Singura chestiune - legată de asigurarea unei concordanţe între textul legii şi anexa prin care se fac calculele privind deducerea cheltuielilor din exploatări, având în vedere că pentru off-shoruri este mult mai costisitoare această activitate de exploatare a gazelor naturale. Mai mult, s-a insistat foarte clar pe ideea interesului pe care partea americană îl are în comparaţie cu relaţiile cu România referitoare la problemele energiei, care reprezintă una din problemele principale la ora actuală", a declarat Meleşcanu, la Antena 3.

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, a informat un comunicat al misiunii diplomatice remis vineri AGERPRES.

"Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România", relevă sursa citată.

Comunicatul Ambasadei României la Washington mai arată că, în context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul faţă de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summitului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17 - 18 septembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...