Meloni, despre un nou mandat al Ursulei von der Leyen în fruntea CE: Se impune ca Europa să privească mai spre dreapta

Meloni, despre un nou mandat al Ursulei von der Leyen în fruntea CE: Se impune ca Europa să privească mai spre dreapta

Premierul italian Giorgia Meloni (extrema dreaptă), câştigătoare a alegerilor europene din ţara sa, a afirmat luni că rezultatul alegerilor europarlamentare „impune ca Europa să privească mai mult spre dreapta”.

Partidul Georgiei Meloni a câștigat alegerile europarlamentare FOTO EPA-EFE

„Este încă devreme să vorbim despre asta. O parte din majoritatea care a susţinut-o pe Ursula (populari europeni, socialişti şi liberali) rezistă, dar şi alte partide care nu fac parte din acea majoritate cresc bine'', a declarat politiciana italiană pentru postul de radio RTL, preluat de Agerpres.

Meloni a apreciat că una dintre concluziile alegerilor din Uniunea Europeană este că „răspunsul cetăţenilor cere ca Europa să privească mai mult spre dreapta” şi că „Italia are un rol fundamental” în blocul comunitar.

„Am ieşit din alegeri ca un guvern absolut mai puternic, în tendinţă opusă faţă de restul partidelor din Europa", a spus ea.

Ce înseamnă rezultatul alegerilor europarlamentare pentru Europa și Italia

Meloni nu numai că a câştigat alegerile europene cu Fraţii Italiei, dar, prin obţinerea a 28,8% din voturi, a ieşit întărită comparativ cu rezultatul alegerilor generale din septembrie 2022 (26%).

Din acest motiv, ea a garantat continuitatea coaliţiei cu care guvernează de atunci, cu conservatorul Forza Italia a lui Antonio Tajani, care a câştigat 9,6% la un an după moartea fondatorului său istoric, Silvio Berlusconi, şi cu formaţiunea Liga, extrema dreaptă a lui Matteo Salvini (9,0%).

„Pe mine mă interesează să contribui la o Europă care este diferită de cea pe care am cunoscut-o în aceşti ani, care face lucruri pe care de multe ori nu le-a făcut şi care nu se implică în chestiuni care nu o privesc, lăsând competenţe în seama statelor naţionale. Italia va avea un rol decisiv", a promis Meloni, care şi-a moderat discursul în ultimii ani.

De asemenea, Meloni, al cărei partid face parte din grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din PE, a recunoscut „rezultatul foarte important” al celuilalt mare lider al extremei drepte europene, franţuzoaica Marine Le Pen, partenera lui Salvini în partidul european Identitate şi Democraţie (ID).

Însă Meloni nu a făcut aluzie la posibile negocieri şi s-a limitat la a spune că „parcursul pe care îl face (Le Pen) este foarte interesant".

Partidul lui le Pen, Adunarea Națională, a câștigat 32% în alegerile europarlamentare de duminică, mai mult decât dublul obținut de lista lui Macron.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...