Membrii trupei CARGO, dați în judecată de familia lui Adi Bărar. Ce solicită soția și fiica fostului lider al formației

Membrii trupei CARGO, dați în judecată de familia lui Adi Bărar. Ce solicită soția și fiica fostului lider al formației

Fiica și soția fostului lider al trupei CARGO Adi Bărar, decedat în martie 2021, i-au dat în judecată pe membrii renumitei formații rock. Familia lui Adi Bărar cere interzicerea folosirii brandului CARGO până la finalizarea unui proces în care să se decidă cum poate fi folosită marca.

Adi Bărar (stânga) a murit în martie 2021 FOTO Arhivă

Printr-un proces deschis la Tribunalul București, pe calea ordonanței președințiale, familia lui Adi Bărar au deschis un proces prin care solicită interzicerea folosirii mărcii CARGO.

După moartea prematură a liderului formației CARGO, membrii actuali și-au continuat activitatea imediat după nefericitul eveniment, însă, fără a ține cont de moștenirea lăsată către familie”, a declarat Adriana Bărar, fiica lui Adi Bărar, pentru „Adevărul”.

Adriana Bărar susține că brandul CARGO este înregistrat la OSIM încă din anul 2004 pe numele lui Adrian Bărar, fără ca acest lucru să fi fost contestat de membrii trupei. Astfel, brandul CARGO le-a revenit ca moștenire fiicei și soției lui Adi Bărar.

„Au considerat că nu au ce discuta cu familia”

Actualii membri CARGO au considerat că nu au ce discuta cu familia și și-au văzut de treabă timp de aproape doi ani. Familia lui Adi Bărar a încercat să stea de vorbă cu membrii trupei, însă nu s-a ajuns la niciun acord. Cu intervenția avocaților s-au făcut câtiva pași către o posibilă soluție, însă pe final nici dânșii, nici avocatul lor nu au mai răspuns la notificări. Astfel, din păcate, s-a ajuns la o astfel de situație în care familia trebuie să se lupte în instanță pentru un drept moștenit, iar primul pas este o ordonanță președințială”, a mai declarat Adriana Bărar.

Fiica fostului lider al trupei CARGO a declarat pentru „Adevărul” că ea și mama sa au încercat, pe cât posibil, să evite „o astfel de situație dureroasă”, dar nu au fost băgate în seamă. „Dacă au existat disensiuni între ei de-a lungul timpului, trebuia să le rezolve atunci, nu să se comporte așa cu noi acum”, a mai declarat Adriana Bărar.

Nemulțumirile legate de turneul din SUA și Canada

Fiica lui Adi Bărar a mai declarat că ea și mama ei sunt nemulțumite inclusiv de modul în care a ajuns să cânte CARGO fără Adi Bărar, care „și-ar fi dorit ca formația să continue chiar și după moartea sa, însă nu în acest fel”.

„Turneul din SUA sau Canada unde s-a cântat în săli de nunți cu mese rotunde și fețe de mese albe, cu mari compromisuri în ceea ce privește sunetul și instrumentele cu care au cântat, nu a fost niciodată pe lista de dorințe a liderului trupei. De-a lungul anilor a și refuzat mai multe oferte în această direcție, iar colegii săi știau asta. Asocieri de imagine nepotrivite și condiții de cântat la ‹matineu›, cu eliberarea locației până la 21:30 pentru că urma un alt spectacol după, sunt compromisuri care nu se făceau când trăia Adi Bărar deoarece el era conștient că nu așa se păstrează un brand valoros”, a mai declarat Adriana Bărar.

Familia lui Adi Bărar reclamă și modul în care actualii membri ai trupei se raportează la fondatorul trupei, decedat în 2021.

„De la postările foarte seci de pe pagina de Facebook CARGO la adresa fostului lor coleg și până la faptul că l-au șters de pe site-ul cargorock.ro ca și cum nici nu a existat vreodată e o lipsă de respect față de cel care a pus pe picioare acest proiect și care a și compus marea majoritate a pieselor pe care CARGO le cântă azi. Și, din păcate, în toată problema aceasta, David Cristian (n.red. noul chitarist al trupei, care i-a luat locul lui Adi Bărar) a ajuns victimă colaterală”, a mai declarat Adriana Bărar.

Pe site-ul formației, cargorock.ro, se arată că „formația CARGO a fost înființată de către Adi Bărar, la Timișoara, în anul 1985”. „De-a lungul anilor, în cadrul formației au avut loc mai multe schimbări de componență, formula actuală fiind Adrian „Baciu” Igrișan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Alin Achim (bass), Ionuț Cârjă (clape) și David Cristian (chitară)”, se mai arată pe site-ul trupei decorate de Klaus Iohannis, în 2015, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Contactat de „Adevărul”, managerul trupei CARGO, Cosmin Nicoară, a declarat că membrii formației vor transmite un punct de vedere după o întâlnire programată în cursul zilei de marți, 31 ianuarie, cu avocatul care îi reprezintă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...