Membru CA al SRTv: Prin eliminarea taxei radio-tv, PSD doreşte naţionalizarea posturilor SRTv şi SRR, o idee comunistă

Radu Carp, membru în Cosiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) consideră că propunerea legislativă a PSD anunţată de Liviu Dragnea, de eliminare a taxei radio-TV, are ca scop "naţionalizarea posturilor publice de radio şi televiziune", "un model al statului comunist".

Membru CA al SRTv: PSD doreşte naţionalizarea posturilor SRTv şi SRR, o idee comunistă

Radu Carp a declarat că respinge categoric propunerea legislativă a PSD anunţată de Liviu Dragnea prin care se doreşte eliminarea mai multor taxe, printre care şi taxa radio-TV. Potrivit acestei propuneri, taxa respectivă ar urma să fie plătită de la bugetul de stat.

Acesta a fost de părere că "în acest mod se intenţionează naţionalizarea SRTv şi SRR, un aspect absolut inacceptabil într-un stat membru al comunităţii de valori democratice", potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX.

– Modelul posturilor radio/tv de stat aparţine regimului comunist pe care PSD vrea să-l resuscite –

"Acestea sunt posturi publice, în sensul că asigură o misiune publică şi garantează exercitarea dreptul la informaţie şi nu de stat", a mai spus Radu Carp, adăugând: "Modelul televiziunii şi al radioului de stat aparţin unui anumit tip de regim politic - statul comunist, model pe care PSD vrea să-l resuscite".

De asemenea, membrul CA al SRTv a menţionat că "în Uniunea Europeană statul nu controlează 100% posturile publice de radio şi de televiziune, prin asigurarea integrală a finanţării, ci cetăţeanul este cel care exercită un control prin taxa pe care o plăteşte".

"O asemenea propunere venită din partea PSD ar elimina practic controlul parlamentar asupra posturilor publice de radio şi televiziune, garantat prin articolul 31, alin. 5 din Constituţia României. Parlamentul ar fi redus la un rol decorativ care ar consta în votarea unui articol din bugetul de stat ce precizează bugetul celor două instituţii. Prin naţionalizarea SRTV şi SRR, s-ar încălca deasemenea toate prevederile art. 31 care garantează dreptul la informaţie", a mai precizat Radu Carp.

Membrul CA a fost de părere că "Acest proiect arată foarte clar intenţiile PSD: un guvern şi un stat care controlează total viaţa cetăţenilor prin controlul informaţiei", afirmând că respinge ferm această viziune.

Amintim că şi organizaţii de media, precum Active Watch, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Convenţia Organizaţiilor de Media (COM - platformă care reuneşte peste 20 de organizaţii de media), au susţinut că anularea taxei radio-TV transformă posturile SSR/ SRTv în "servicii politice" şi că au solicitat public respigerea în Parlament a acestei iniţiative legislative care a fost depusă pe 10 octombrie de preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia face ravagii în Rusia! / Doctoriţa care l-a sfidat pe Putin şi a dat alarma despre coronavirus, arestat…

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

5 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate