Mercenarii grupului Wagner și soldații ceceni au ajuns în orașul ocupat Debalțeve, regiunea ucraineană Donețk

Mercenarii grupului Wagner și soldații ceceni au ajuns în orașul ocupat Debalțeve, regiunea ucraineană Donețk

Mercenarii Grupului Wagner și luptătorii lui Ramzan Kadîrov au ajuns în orașul ocupat Debalțeve, regiunea Donețk, din Ucraina. În plus, ocupanții au părăsit unele poziții din apropierea orașului Moloceansk (regiunea Zaporojie), se arată în raportul de seară al Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Yahoo News.

Foto Arhivă

„În orașul Ienakieve, regiunea Donețk, are loc instruirea bărbaților din regiunea Donețk ocupată temporar, care au fost recrutați cu forța de trupele de ocupație rusești. Se remarcă în mod specific faptul că așa-zișii instructori sunt cazați într-o clădire a unui colegiu politehnic local, unde studiază în același timp și studenți.

Pentru a întări gruparea, unități separate din Republica Cecenă, precum și unități ale companiei militare private Wagner, au fost transferate în orașul Debalțeve, ocupat temporar, din regiunea Donețk.

În plus, a fost detectată regruparea unităților separate ale ocupanților în apropierea așezării Moloceansk din regiunea Zaporojie”, notează sursa citată.

Pe parcursul zilei, rușii au efectuat aproximativ 15 atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), lovind trupele și așezările ucrainene.

Situația pe fronturile Volîn și Polesia rămâne fără schimbări semnificative deoarece nu au fost observate semne de formare a unor grupuri ofensive.

Pe frontul Sivershchyna, rușii au folosit MLRS pentru a trage asupra așezării Kustine, din regiunea Sumî.

Pe frontul Slobojansk, ocupanții continuă să își mențină forțele în zonele de frontieră din regiunea Belgorod pentru a desfășura acțiuni demonstrative. Invadatorii lovesc periodic pozițiile apărătorilor ucraineni și acele așezări din regiunea Harkov care se învecinează cu frontiera de stat.

Rușii se apără pe fronturile Kupeansk și Lîman. De asemenea, ei folosesc mortiere, tancuri și artilerie tubulară pentru a ataca zonele din interiorul și din jurul așezărilor din regiunea Harkov și din regiunea Lugansk.

Invadatorii au lovit pozițiile forțelor de apărare ucrainene cu tancuri și toate tipurile de artilerie pe fronturile Novopavlivka și Zaporojie. Zona a aproximativ 10 așezări a fost, de asemenea, sub tir, printre care și așezarea Orihiv, din regiunea Zaporojie.

Pe fronturile Krîvîi Rih și Herson , rușii desfășoară o apărare pozițională, își îmbunătățesc fortificațiile și aprovizionarea logistică a unităților de pe linia frontului și continuă să bombardeze pozițiile trupelor ucrainene și așezările de pe malul drept al râului Dnipro. Ei au folosit artileria cu tuburi și rachete pentru a bombarda orașul Herson.

Forțele aeriene ucrainene au efectuat două lovituri asupra zonelor de concentrare a forței de muncă, armamentului și echipamentelor militare ale rușilor pe parcursul zilei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”