Mercenarii Wagner se retrag din regiunea Voronej VIDEO

Mercenarii Wagner se retrag din regiunea Voronej VIDEO

Luptătorii grupului paramilitar rus Wagner se retrag din regiunea Voronej, care se învecinează cu Ucraina şi care a fost o etapă în marşul eşuat spre Moscova lansat de liderul lor, Evgheni Prigojin, au transmis duminică autorităţile locale, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Luptătorii Wagner au părăsit deja orașul Rostov-pe-Don FOTO PROFIMEDIA

„Unităţile grupului paramilitar Wagner îşi finalizează retragerea de pe teritoriul regiunii Voronej", a scris pe Telegram guvernatorul local, Alexander Gusev, dând asigurări că totul se desfăşoară "normal, fără incidente".

Luptătorii Wagner s-au retras deja de sâmbătă seara din Rostov (sud-vestul Rusiei), unde preluaseră controlul asupra cartierului general militar, centrul operaţiunilor ruseşti din Ucraina, după un acord la care s-a ajuns în urma negocierilor dintre Evgheni Prigojin şi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Duminică, toate restricţiile puse în aplicare pe autostrăzile din regiunea Rostov din cauza rebeliunii de 24 de ore au fost ridicate, a transmis filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

"Traficul este restabilit", a declarat purtătorul său de cuvânt, citat de agenţia de ştiri de stat RIA Novosti.

Funcţionarea gărilor feroviare şi rutiere din regiunea Rostov, unde toate plecările au fost anulate sâmbătă, a fost de asemenea reluată, potrivit autorităţilor locale.

"Drumurile şi gările funcţionează normal, biletele sunt puse în vânzare", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale, citat de agenţia oficială de ştiri TASS.

Evgheni Prigojin a făcut cale întoarsă în drumul său spre Moscova după ce a sfidat direct autoritatea preşedintelui rus Vladimir Putin, ordonând forţele grupării sale paramilitare Wagner să-şi părăsească poziţiile din Rusia.

Trupele grupării Wagner s-au apropiat sâmbătă la 400 km de capitala Rusiei, după ce au ocupat în cursul dimineţii cartierul general al armatei ruse din Rostov (sud-vest), centrul sensibil al operaţiunilor din Ucraina.

„A fost în interesul nostru să evităm o baie de sânge", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, salutând "o rezolvare fără alte pierderi" a crizei, în care preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a jucat rolul de mediator.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat