Merg sau nu copiii pe 22 mai la școală? Răspunsul sindicatelor din învățământ: „Mesajul nostru a fost clar!“

Merg sau nu copiii pe 22 mai la școală? Răspunsul sindicatelor din învățământ: „Mesajul nostru a fost clar!“

Greva profesorilor anunțată pentru data de 22 mai îi pune în dificultate atât pe părinți, cât și pe copii. Sindicatele din învățământ încă nu știu dacă elevii vor merge sau nu la școală luni. Acest lucru depinde de numărul dascălilor din fiecare unitate care vor protesta.

În urmă cu trei zile profesorii au făcut grevă de avertisment FOTO Inquam FOTO Octav Ganea

"Toți profesorii care sunt în grevă au anunțat deja elevii să nu vină la școală. Cei care au decis că nu fac grevă au atribuția de a-și ține orele și eventual să-i supravegheze în timpul celorlalte ore ale profesorilor care protestează. Dar până la această oră se știe la nivelul unității de învățământ situația și sigur părinții au primit înștiințări”, a explicat Cornelia Popa-Stavri, secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, pentru Libertatea.

Aceasta a precizat faptul că sunt puține școlile în care absolut toți profesorii sunt în grevă . „Așa că va exista cu siguranță personal care să-i supravegheze, asta dacă nu decide conducerea altceva. Fiindcă mesajul nostru a fost clar: greva generală înseamnă că elevii nu fac ore!

Elevii, îngrijorați de greva profesorilor, dar solidari

Greva generală pe termen nedeterminat din Educație ar putea periclita examenele naționale de anul acesta. Chiar și așa, copiii sunt dispuși la examene decalate, dacă acesta e prețul pentru ca dascălii lor să fie plătiți mai bine.

Greva generală anunțată de sindicatele din învățământ începe luni, 22 mai, și va ține cât va dori Guvernul, spun reprezentanții sindicali. Potrivit lui Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Educație, FSLI, cheia rezolvării conflictului se află în mâna celor care guvernează.

Sindicaliștii nu sunt dispuși să mai negocieze nimic privitor la poziționarea mai bună a profesorilor în grila de salarizare din noua lege a salarizării unitare. Această revendicare, mai spun sindicaliștii, este nenegociabilă: dacă Guvernul va ceda, profesorii sunt dispuși să reia cursurile chiar din ziua respectivă, dacă nu, el trebuie făcut responsabil pentru tot ce va urma. „Noi am anunțat grevă pe termen nelimitat, durata nu mai depinde de noi. Depinde de Guvern. Dacă Guvernul găsește soluții, o încheiem repede. Dacă nu, probabil că va fi de lungă durată. Până la finalul anului. Revendicarea cu salarizarea este fundamentală”, a explicat Simion Hăncescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...