Merkel: Acordul UE cu Londra este "un compromis echitabil"

Merkel: Acordul UE cu Londra este "un compromis echitabil"

Cancelarul german Angela Merkel a calificat drept "un compromis echitabil" acordul încheiat la Bruxelles cu prim-ministrul britanic David Cameron pentru a menține Regatul Unit în Uniunea Europeană, informează AFP și Reuters. "Este un compromis echitabil, care nu a fost ușor pentru noi asupra fiecărei probleme", a subliniat dna Merkel, estimând că partenerii lui Cameron "nu au făcut prea multe concesii Marii Britanii", la sfârșitul unui summit maraton al UE la Bruxelles.

"Noi credem că odată cu aceasta i-am dat lui David Cameron un pachet cu care poate face campanie în Marea Britanie pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană", a mai declarat Angela Merkel reporterilor la sfârșitul summitului de două zile dominat de cererile de reformă britanice.

Ea a adăugat că apartenența la UE "este ceva de mare valoare", mai ales într-un moment de turbulențe și incertitudine în lume, notează Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…