Merkel: Berlinul trebuie să 'reacționeze decisiv' după arestarea altor doi cetățeni germani în Turcia

Merkel: Berlinul trebuie să 'reacționeze decisiv' după arestarea altor doi cetățeni germani în Turcia

Cancelarul german Angela Merkel a criticat ferm vineri arestarea altor doi cetățeni germani în Turcia, afirmând că Berlinul trebuie să reacționeze decisiv și poate își va regândi relațiile cu Ankara, relatează Reuters.

Angela Merkel a afirmat că, în aceste condiții, nu vede oportună continuarea discuțiilor cu Ankara în legătură cu participarea sa la uniunea vamală a Uniunii Europene.

'Trebuie să reacționăm decisiv', a declarat Merkel în orașul german Nürnberg. Având în vedere ultimele evenimente, șefa guvernului german a afirmat că este 'probabil necesar să regândim' relațiile cu Ankara.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a anunțat vineri că doi cetățeni germani au fost arestați 'din motive politice' în Turcia, ridicând la 12 numărul germanilor pe care Berlinul îi consideră a fi deținuți politici în această țară.

Numeroase persoane cu cetățenie europeană au fost reținute în ultimul an în Turcia, multe fiind acuzate de implicarea în tentativa de lovitură de stat de anul trecut împotriva președintelui Recep Tayyip Erodgan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro